Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Dogadjaji


6

„Anđeli čuvari “ , konferenciji za novinare .

Na današnjoj konferenciji za novinare predsednica udruženja Vesna Lazić obratila se rečima:
Poštovani novinari,
Postala je ustaljena praksa da se krajem svakog decembra sastajemo i zajedno progovorimo o tome šta je to što beležimo da je ostalo iza nas. Ali svakako nismo se sastali bez valjanog povoda. Udruženje „ Anđeli čuvari „ i Kreativna radionica „ Pinokio „ pamtiće ovu godinu kao godinu u kojoj se veoma vredno radilo i rezultati koji su postignuti su i povod za naše današnje druženje. Ne može a da ne sakrijem ponos što sve ove godine uspevamo da često u veoma teškim okolnostima ispunimo svoju misiju i budemo na usluzi valjevskoj deci i ostalim ranjivim kategorijama. O tome govori i ono što smo radili u 2017 godini od čega ću vas podsetiti samo na deo naših aktivnosti.
Mališani kreativne radionice „ Pinokio „ svojim programima ulepšali su sve gradske manifestacije u kojima je to bilo moguće. Pomenuću samo neke: Za Tešnjarske večeri i Dečju nedelju , svih sedam dana imali smo organizovani program za decu, Proslava Svetog Save, učešće na završnom plesu na Gradskom trgu, ulepšali su svojim programom i 12. Sajam šljiva u Osečini, a u Belanovici su Pinokijevci nagrađeni sa specijalnom nagradom na likovnom konkursu u manifeataciji u kojoj tradicionalno učestvujemo „ Nedelja zdravlja usta i zuba „. Pomenućemo i boravak starije i IJ predškolske grupe Pinokio na Zlatiboru ali i organizovane posete dece Poljoprivrednoj školi i OŠ „ Milovan Glišić „, kako bi deca polako upoznavala sa školskim aktivnostima koje ih u narednim godinama svakako očekuju.
S posebnim ponosom ističem sve ono što je Udruženje „ Anđeli čuvari „ uradilo u 2017 godini. Uspeli smo da u Valjevo obezbedimo za korisnike donacije humanitarnog udruženja Sweden „ Internationell Humanitet“ i francuskog humanitarnog udruženja D“orient . Humanitarci iz Švedske i Francuske su i posetili naš grad a mi naravno nismo propustili priliku da ih animiramo za saradnju i u narednom periodu.
Našem Udruženju grad Valjevo odobrilo je projekte u 2017 godini na konkursima za finansiranje programa od javnog interesa u oblasti zaštite lica sa invaliditetom pod nazivom „ Partnerstvom protiv siromaštva za podršku i vaspitno – edukativni rad sa decom „ i za finansiranje i sufinansiranje programa od javnog interesa udruženja građana projekat pod nazivom Dete + roditelj + vaspitač = Kvalitetno vaspitanje .
U želji da pratimo savremene metode u oblasti našeg delovanja moji saradnici i ja lično, učestvovali smo na brojnim stručnim skupovima, i moram da kažem da je posebnu pažnju kolega izazvao rad na temu „ Specifičnosti inkluzivnog vaspitnog obrazovnog rada sa decom predškolskog uzrasta „. Naravno da će mo i u narednom periodu nastaviti da pratimo naučne tokove.
Na kraju ipak vašoj pažnji preporučujem ono što 18-u godinu za redom čini krunu naših godišnjih aktivnosti. Pogađate, reč je o već tradicionalnoj manifestaciji koja se iz godine u godinu pretvara u sve veću dečju feštu koja i ovog decembra ima humanitarni karakter. Sa radošću Vam saopštavam da smo ove godine 18.put za redom uspeli da organizujemo Novogodišnju bajku na kojoj će uz bogat zabavni program deci iz svih ranjivih kategorija i deci iz kompletnih porodica naših Pinokijevaca i prijatelja udruženja biti podeljeno 847. novogodišnjih paketa. Uz zahvalnost sponzorima a to su:
1. Sweden „ Internationell Humanitet „
2. Austrotherm Valjevo
3. Publik d.o.o Valjevo
4. Swisslion Takovo
5. Vega d.o.o Valjevo
6. Europrom Valjevo
7. Trgovina „ Patak „ Valjevo
8. Bark igraonica
9. SZTR Maštarije Valjevo
10. STR „ Maja Ms „
11. Kafe „ Smajli „
12. Estetik M d.o.o Valjevo
13. PU „ Milica Nožica „ Valjevo
14. Kud „ Đerdan „ Valjevo
15. Centar za kulturu Valjevo
16. Mojim vaspitačima, saradnicima i mojoj deci polaznicima dramske sekcije „ Pinokio „ koji su za svoje vršnjake pripremili pozorišnu predstavu „ Zlatokosa „
Pozivam vas poštovani predstavnici medija da u četvrtak 28.12.2017 godine od 18 časova u Centru za kulturu budete sa nama i time zajedno podelimo deo novogodišnje atmosfere.
Uz želju da i u 2018 godini nastavimo uspešnu poslovnu saradnju, ja Vas u ime svojih saradnika i u svoje lično ime od srca pozdravljam i želim vam puno ličnog i poslovnog uspeha u Novoj godini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *