O NAMA

O nama

Početak rada kreativne radionice Pinokio 2000. godine bio je obeležen željom da se znanje, iskustvo, ideje i entuzijazam oblikuju u program, potpuno originalan i drugačiji od svih koji su do tada postojali u našem gradu. Pinokio nije običan dečji vrtić.Pinokio najmlađima prilazi na jedan potpuno nov, moderan i za naše uslove drugačiji način.

2 1

3 4


 

Ko smo mi?

Od samog osnivanja u kreativnoj radionici „Pinokio“ bavimo se kreativnim vaspitnim radom sa decom uzrasta od 2 godine do starijeg predškolskog uzrasta. Deca Valjeva i deca iz deficijentnih porodica uz budnu pažnju stručnjaka iz raznih oblasti, kroz igru, razvijaju svoje sposobnosti. Naš cilj je da prepoznaju svoja dečja prava ali istovremeno da shvate svoju odgovornost i obaveze koje iz njih proizilaze. U skladu sa statutom našeg udruženja posebno negujemo human odnos između polova i podstičemo poštovanje i uvažavanje različitosti između dece bez obzira na njihovo socijalno poreklo . Najznačajniji segmenti rada sa decom su usmereni na očuvanje i zaštitu zdravlja, podsticanju celovitosti razvoja dečjih sposobnosti i pozitivnih svojstava ličnosti proširivanjem iskustava i razvijanju samostalnosti kod dece kroz rad likovnih radionica. Kao rezultat rada kreativne radionice „Pinokio“ je niz priznanja i nagrada koje su naši polaznici osvojili Zaposleni Stručni tim udruženja se bavi grupama dece sa posebnim potrebama do 9 godina. Posebna pažnja se posvećuje korektivnom pedagoškom radu sa decom koja ispoljavaju teškoće u razvoju i napredovanju. Negujući posebno tople emocionalne odnose sa decom sa posebnim potrebama doprinosi se njihovom oslobađanju od straha,buđenju prijatnih emocija sa jasnim usmerenjem prema osobama i predmetima. Naši projekti Udruženje „Anđeli čuvari“ ima bogato iskustvo u realizovanju više dečjih projekata od kojih treba spomenuti sledeće: „Dečja kuća“,Kreativna radionica „Pinokio“(koja traje od osnivanja pa sve do danas),” Novogodisnja bajka “, „Ako ih volimo,onda im pomozimo“,“Put u središte igre“,“Pobedimo drogu kroz igru,sport i razonodu“,“10 koraka za bezbednije detinjstvo““Novogodišnja bajka“,Vrtić bez nasilja“,“Hrabri telefon“,“Za bezbrižnije detinjstvo i mirnu starost“,“Deca su naše najveće blago,učinimo nešto za njih“,“Kreativnost za poneti“,“Obezbedimo deci srećno i bezbrižno detinjstvo igrom do saobraćajne kulture“,“Vozić Željić“,“Zračak nade za stare i mlade“, „ Postanimo vidljivi zajedno“ , „Moj Pinokio u inkluzivnom dečjem vrtiću“ i dr.

 

5 6 7 8

 

Vizija

Bajka o Pinokiju se pretvorila u sam život. Deca se u Pinokiju pripremaju i rade za nešto veliko.Svaki dan posvećujemo najveću pažnju svakom trenutku njihovog BAJKOVITOG ODRASTANJA.

 

Aktivnosti i programi

… kroz igru i druženje sa vršnjacima, praćenje edukativnih programa i rad u malim grupama sa odgovarajućim vaspitačima u dečjoj igraonici, u dvorištancu, u maštaonici, u igraonici… Upoznajemo svet kompjutera kroz kreativni Program od igračke do računara.Učimo bonton kroz igru, crtamo, pevamo, igramo se brojnih društvenih igara, plešemo,glumimo…
*celodnevni boravak sa kompletnim atraktivnim i specifičnim aktivnostima
*četvoročasovni kreativni program
*specijalizovana školica slikanja
*korektivni pedagoški rad za decu sa teškoćama u razvoju
*pedagoško-psihološko savetovalište za roditelje
Naš dnevni raspored aktivnosti prati detetove potrebe, intenzivne aktivnosti se smenjuju. Brinemo odgovorno o vaspitanju, obrazovanju,zdravlju, nezi i ishrani dece. I to nije sve ….

 

Nase prostorije

Dragi roditelji, naša Kreativna radionica Pinokio smestena je u samom srcu Valjeva, u glavnoj ulici, u jednoj prelepoj kuci sa dvoristem za decu. U tom toplom gnezdu, u kuci kao iz bajke,smestili smo pravo malo decje carstvo ispunjeno ljubavlju i smehom. Ceo nas Pinokio odiše toplinom doma koja je tako potrebna našim najmanjima, tako da se svako dete oseća sigurno, zaštićeno, prihvaćeno i voljeno i gde se poštuju osobenost, želje i potrebe svakog deteta. Želimo biti prepoznati kao kreativan vrtić, pa tako iako usmereni na celovit razvoj deteta, želimo posticati kreativno izražavanje i stvaralaštvo kroz muzicku, llikovnu i dramsku radionicu. Zato, dragi roditelji, ako želite da zajedno kreiramo svet naše dece, naša su vrata otvorena. Dođite, pogledajte naše carstvo, upoznajmo se!

RoĐendaonica Pinokio

Rođendaonica Pinokio je prilagođena mališanima različitog uzrasta koji žele da se lepo provedu i zabave.Uz igru, smeh i zabavu, deca su stalno pod nadzorom naših veselih animatora, koji će im pokazati kako da se raduju i uživaju u svim sadržajima koje im Pinokio nudi. Vodeći računa o različitim uzrastima dece, Pinokio ima za svakog po nešto. Sem karaoka i mnogo drugih sadržaja prilagođenih uzrastu dece u novom prostoru smo se potrudili da maksimalno ispratimo trend i pružimo im diskoteku o kakvoj maštaju. Ono što nas svakako razlikuje od drugih i čini posebnima je to, što slavljenik ima mogućnost da izabere kako bi želeo da izgleda rođendan. Time se izbegavaju stereotipi, tako da je svaka rođendanska proslava drugačija od prethodne, što se deci posebno dopada. Vesela dečja lica ozarena osmehom, kao i poruke ispisane u knjizi utisaka, za nas predstavljaju podstrek i obavezuju nas da im taj dan učinimo nezaboravnim. Inovacija u proslavi rođendana je i iznenađenje sa slavljenika, što se deci veoma dopada, tako da sa zadovoljstvom svoj najdraži dan u godini provode družeći se sa nama. Izvolite, posetite nas u uverite se sami. Kod nas ste uvek dobrodošli. Vaš Pinokio!

 

Poruka roditeljima za kraj

U kreativnoj radionici Pinokio uz podsticajno okruženje,stručno osoblje i višegodišnje iskustvo doprinosimo da se deca razvijaju u stabilne ličnosti, voljene i podržavane, sposobne, komunikativne i maštovite.