Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Dogadjaji


FB_IMG_1697717813455

5. Dan dečje nedelje 2023 – IJ Predškolske grupe 1 i 2 Pinokio

Danas smo nizom aktivnosti radosno ispratili ovogodišnju Dečiju nedelju. U dvorištu vrtića realizovana je izložba radova dece i roditelja predškolske grupe Pinokio 1 i Pinokio 2 – IJ “Anđeli čuvari” PU “Milica Nožica” Valjevo, koju vode vaspitačice MA Vesna Lazić, Aleksandra Matić, i pripravnica MA Milica Damnjanović kao i predškolske 2. Kaća Radić i Ana Živanović. Na reaciji porodica –vrtić, uz prethodno predložen domaći zadatak: “Izrada igračke od reciklažnog materijala kod kuće”, moramo pohvaliti inovativnost i kreativnost roditelja koji su zadatku savesno pristupili i sa decom maštovite igračke izradili.
Detinjstvo je najlepše, najbezbrižnije, najradosnije doba. Detinjstvo je povezano sa najviše osmeha, najviše želja, ushićenja, energije. Dečija nedelja posvećena je unapređivanju podsticajnog, zdravog i bezbednog okruženja u kojem deca mogu razvijati sve svoje potencijale. Ovi ciljevi se ostvaruju neprestanim zalaganjem za zaštitu, unapređenje i promociju dečijih prava u našem društvu. Ove godine posebna važnost posvećuje se razvoju empatije, vršnjačke i međugeneracijske solidarnosti i daljoj izgradnji sigurnog društvenog okruženja koje podržava vrednosti tolerancije.
U Centru za kulturu vodili smo našeg predškolca Teodoru Ivanović na dodelu nagrada. Na likovnom konkursu povodom Dečije nedelje naša Teodora osvojila je drugo mesto u kategoriji svih predškolaca grada Valjeva.
Dan koji ispraćamo, prepun je snažnih emocija i utisaka. Deca obe predškolske grupe uz podršku svojih vaspitača prošla su sportski poligon koji je za njih pripremila MA Suzana Jakovljević. Puni elana i radosti nakon sportskih aktivnosti, naša Suzana ih je pozvala da joj se pridruže jer je bio baš pravi trenutak da u toj radosti veselo zaigramo! Celo dvorište postalo je plesni podijum. Zagrevali smo se uz dobro poznate numere a na samom kraju druženja, postavljena je nova, zajednička koreografija, numera:“Jedna zemlja jedan tim!“. Dok očekujemo snimak sa današnjih dešavanja, da biste verodostojno stekli doživljaj te atmosfere, pogledajte naše fotografije. Zaista, veliko je srce dece Srbije!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *