Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Dogadjaji


FB_IMG_1697715240613

4. Dan dečje nedelje 2023 – IJ Predškolske grupe 1 i 2 Pinokio

Četvrti dan Dečije nedelje predškolskim grupama 1 i 2 bio je ispunjen pun aktivnosti i dečijom radošću sa svojim vaspitačima MA Vesnom Lazić, Aleksandrom Matić, Kaćom Radić, Anom Živanović i pripravnicom MA Milicom Damnjanović. Predškolci su posetili Muzičku školu „Živorad Grbić“, gde su imali priliku da prisustvuju koncertu mlađih razreda te škole. Deca su bila oduševljena muzičkim izvođenjem i imala su priliku da se upoznaju s različitim vrstama instrumenata, uključujući duvačke, žičane i melodijske instrumente.
Nakon koncerta, posetili su trg u centru grada, gde su deca kroz igru i zabavne aktivnosti imala priliku da se upoznaju s notnim sistemom. Ova iskustva inspirisala su našu decu i pružila im dublje razumevanje umetnosti i muzike. A kada su došli u vrtić nastali su njihovi likovni radovi koji su odmah krasili naše panoe.
Za to vreme u Kulturnom centru Mionica Udruženje “ Andjeli čuvari“ i Udruženje “ Triola“ bili su gosti za Dečiju nedelju.Detinjstvo je najlepše, najbezbrižnije, najradosnije doba. Detinjstvo je povezano sa najviše osmeha, najviše želja, ushićenja, energije. Dečija nedelja posvećena je unapređivanju podsticajnog, zdravog i bezbednog okruženja u kojem deca mogu razvijati sve svoje potencijale. Ovi ciljevi se ostvaruju neprestanim zalaganjem za zaštitu, unapređenje i promociju dečijih prava u našem društvu. Ove godine posebna važnost posvećuje se razvoju empatije, vršnjačke i međugeneracijske solidarnosti i daljoj izgradnji
sigurnog društvenog okruženja koje podržava vrednosti tolerancije.
Zaista, veliko je srce dece Srbije!
Dan koji ispraćamo, prepun je snažnih emocija i utisaka. Bili smo gosti dragih nam domaćina iz PU „Neven“ Mionica. Na sceni Centra za kulturu u Mionici za drugare iz bratske nam ustanove, izveli smo lutkarsku predstavu „Tri praseta“.
U ulogama:
MA Vesna Lazić – prase Micko
MA Jovana Dobrivojević – prase Gicko
MA Suzana Jakovljević – prase Bucko i
kompozitor Dragan Vasić Caki – Vuk Vučko,
uz podršku prijatelja Craft Media.
Deca su uživala u izvedbi predstave čemu su svedočile njihove iskrene, spontane reakcije. Puni elana i radosti nakon odgledane predstave, naša Suzana, instruktor plesa ih je pozvala da joj se pridruže na velikoj sceni jer je pravi trenutak da u toj radosti veselo zaigramo!
Zagrevali smo se uz dobro poznate numere a na samom kraju druženja, postavljena je nova, zajednička koreografija, numera:“Jedna zemlja jedan tim!“. Da biste verodostojno stekli doživljaj te atmosfere, pogledajte naše fotografije.
Naš dan posle radnog vremena završen je kao i svake godine za Dečiju nedelju sa našim saradnikom dr Mirom Jovanović i radionicom za vaspitače na temu: Predškolsko dete i digitalni mediji.
Uživajte u našim fotografijama a vama dragi roditelji hvala
što podržavate naše napore da pružimo deci bogato obrazovanje i iskustva koja će im ostati u sećanju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *