Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


FB_IMG_1685466043829

Predškolska grupa 1 – Radionica Put oko sveta ( Kanada )

Nakon putovanja u Južnu Ameriku, mali skituljci na putu oko sveta stigli su do Severne Amerike da obidju Kanadu.

Najpre smo slušali pesmicu o Kanadi, čuli razne zanimljivosti o njoj a potom se bliže upoznali uz pomoć slika. Analizirali smo zastavu, i saznali da crvene linije sa bočnih strana predstavljaju položaj Kanade između dva okeana.

Drvo javora je toliko često u Kanadi da je njegov list izabran da bude simbol na kanadskoj zastavi. Uz pomoć veštih dečjih ruku i vodenih boja pravili smo zastavu Kanade, sekli list javora i lepili na zastavu.

Otkrili smo da je Kanada zemlja divnih jezera, šuma, reka i planina. Naročito nam je bio zanimljiv severni odnosno polarni deo Kanade u čijem ledenom svetu žive:polarne lisice, polarni medvedi, foke, morževi, plavi kit.. Pozdravili smo i prve stanovnike Kanade Eskime, upoznali njihov način života, mesto stanovanja, izgled.. Pojava poznata kao polarna svetlost nas je opčinila sa svojim bojama koje izgledaju kao vatromet sa svim bojama.

Osim sa polarnim životinjama svoja saznanja proširili smo i sa drugim životinjama pa smo tako prepoznavali i imenovali: vidru, dabra, jelena, risa, kojota, bizona..

Pravili smo svoj ledeni svet, uz pomoć vodenih boja pravili smo okean, a potom bojili, sekli i lepili polarne životinje, sante leda i napravili bogati životinjski svet.

Uživajte u putovanju kroz Kanadu. 🇨🇦🐻‍❄️🦝🦫🐋

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *