Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


FB_IMG_1685435957673

Srednja i starija grupa – Radionica Put oko sveta ( Argentina )

One nedelje na putu oko sveta stigli smo do Južne Amerike, čak do Argentine. Upoznali smo se sa glavnim karakteristikama Argenitne, njihovom kulturom. Učili smo o poznatom plesu-tango, prelepom Iguacu vodopadu, poznatim fudbalerima ( Maradona i Mesi), čuvenom čaju-mate koji Argentinci piju na slamčicu, najneobičnijoj životinji koja nastanjuje krajeve Argentine-armadilo, najšarenijoj ulici u glavnom gradu- La Boca…

Bojili smo bojanku upoznavajući se sa ovim pojmovima, a zatim se bliže upoznali sa neobičnom životinjom armadilom. Otkrili smo da liči i na kornjaču zbog svog oklopa ali i na zeca kada stoji na zadnjim nogama. Tako mala a neobična inspirisala nas je da ih napravimo da budu šarene koristeći papire u boji i bojice.

U drugom delu radionice pravili smo svoje šarene zgrade i kuće koje podsećaju na one iz ulice La Boca koristeći papire u boji za vrata, prozore, krovove. Razvijali smo logičko razmišljanje, matematički pojam- merenje, procenjivanje veličina, uklapanje dela u celinu itd..

Sve nam je bilo veselo i šareno na ovom putovanju, stoga uživajte u upoznavanju Argentine kao što smo i mi. 🇦🇷

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *