Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


FB_IMG_1685435513167

Predškolska grupa 1 – Radionica Put oko sveta (Argentina)

One nedelje na putu oko sveta stigli smo do Južne Amerike, čak do Argentine. Upoznali smo se sa glavnim karakteristikama Argenitne, njihovom kulturom. Učili smo o poznatom plesu-tango, prelepom Iguacu vodopadu, poznatim fudbalerima ( Maradona i Mesi), čuvenom čaju-mate koji Argentinci piju na slamčicu, najneobičnijoj životinji koja nastanjuje krajeve Argentine-armadilo, najšarenijoj ulici u glavnom gradu- La Boca…

Bojili smo bojanku upoznavajući se sa ovim pojmovima, deca su sama pravila zastavu sa grbom i uživala u igri: Ledene kraljice.

U drugom delu radionice, dečaci su obnovili svoja saznanja iz sveta fudbala, jako su se obradovali ovoj temi praveći svoje fudbalske kartice od zelenog papira, bojeći dobro poznate pojmove.

Devojčice su svojom maštom i kreativnošću pravile svoje šarene zgrade i kuće koje podsećaju na one iz ulice La Boca koristeći papire u boji za vrata, prozore, krovove. Razvijali smo logičko razmišljanje, matematički pojam- merenje, procenjivanje veličina, uklapanje dela u celinu itd..

Uživajte u upoznavanju Argentine kao što smo i mi. 🇦🇷

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *