Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


FB_IMG_1680339597264

Srednja i starija grupa Pinokio – Radionica Put oko sveta ( Rusija )

U nastavku putovanja oko sveta, stigli smo do Rusije. Gledali smo fotografije glavnih karakteristika i znamenitosti i pričali o njima: Kremlj, Cvetni trg, čuvene babuške, šubare, balerine, ruska salata, šah, upoznali smo se i sa ruskim narodnim instrumentom u obliku trougla a to je balalajka, zatim sa Fabrežeovim jajetom i slušali smo zanimljivosti o tome kako je nastalo.

Obnovili smo znanje iz matematičkih pojmova na temu niza i poređenje veličina tako što smo bojili babuške po želji, sekli ih i lepili u nizu od najveće do najmanje ili obrnuto.

Malo bliže smo se upoznali sa građevinom Kremlj, i saznali da je to mesto velike važnosti za istoriju Rusije, i da je mesto života predsednika, i da u njega ne možemo ući jer postoje čuvari. Zanimljiv nam je bio njegov spoljni neobičan izgled, zanimljiv raspored kula i njihove boje, šarenilo, deci je ova građevina privukla veliku pažnju pa smo odlučili da je obojimo flomasterima, dopunimo rad oblacima, pozadinom.

Slušali smo rusku narodnu muziku tokom aktivnosti i jako lepo smo se zabavili slušajući neke ruske reči, time proširivali svoja iskustva i razvijali empatiju prema drugom narodu. Pozdrav iz Rusije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *