Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


FB_IMG_1680339193459

Predškolska grupa – Radionica Put oko sveta ( Rusija )

U nastavku putovanja oko sveta, stigli smo do Rusije. Upoređivali smo raspored boja na zastavi Rusije i Srbije, gledali smo fotografije glavnih karakteristika i znamenitosti: Kremlj, Cvetni trg, čuvene babuške, šubare, balerine, upoznali smo se i sa ruskim narodnim instrumentom u obliku trougla a to je balalajka, zatim sa Fabrežeovim jajetom i slušali smo zanimljivosti o tome kako je nastalo.

Bojili smo bojanku sa spomenutim motivima, a zatim obnovili znanje iz matematičkih pojmova na temu niza i poređenje veličina tako što smo bojili babuške po želji, sekli ih i lepili u nizu od najveće do najmanje ili obrnuto.

Deca su slušala interpretaciju ruske narodne priče: Deda i repa, predstavljajući repu slikama. A zatim su deca imala zadatak da naprave svoju džepnu knjigu crtajući likove iz priče uz pomoć geometrijskih oblika: pravougaonik, trougao i krug. Oni su predstavljali telo likova a trebalo je docrtati preostale delove tela. Nastale su mnogo lepe knjige a deca su bila jako ponosna na svoj rad. Rusija im je bila jako zanimljiva, naročito njihov jezik. Uživajte u delu atmosfere sa putovanja iz Rusije. 🇷🇺🇷🇺🇷🇺

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *