Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


FB_IMG_1679485033285

Predškolska grupa – Radionica Put oko sveta ( Portugal )

Ove nedelje posetili smo Portugaliju. Bliže smo se upoznali sa zastavom, grbom, glavnim gradom, saznali smo da je lavanda nacionalni cvet Portugalije, a da petao donosi sreću u ovoj zemlji pa je prisutan svuda kao igračka, drvena, plišana, otkrili smo ko je bio Vasko de Gama, čime se bavio, upoznali smo se sa važnim gradjevinama Portugalije a jedna od njih nalazi se u Lisabonu i zove se Belemska kula, koja je bila vrlo važna za moreplovce u davnim vremenima..

U Portugaliji se sviraju gitare uz fado, vrlo tužnu pesmu, a Portugalci vole da plešu i pevaju pa u njihovim selima često se na trgovima pleše svakodnevno.

Mi smo pravili zastavu koristeći tempere i tehniku otiskivanja sa vatom, a grb su deca crtala prethodno upoznajući se značenjem prisutnih pojmova: plavi štitovi i zamkovi.

Azulejo umetnost nas je privukla svojim zanimljivim detaljima, saznali smo da su to zapravo pločice koje ulepšavaju unutrašnjost građevina. Deca su ukrašavala kvadrate koristeći tri boje tempere ( plava, žuta i zelena), crtali su motive koje žele a potom su ih lepila na veliki papir kao sliku. Tokom radionice razvijali smo finu motoriku, bogatili rečnik novim izrazima, razvijali kreativnost i maštu, i proširivali svoja saznanja.

Portugalija nas je dodatno obogatila korisnim informacijama, lepim zanimljivostima a mi se radujemo narednom putovanju. Prenosimo vam deo sa naših aktivnosti. Uživajte.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *