Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


FB_IMG_1679486373645

Srednja i starija grupa – Radionica Put oko sveta ( Portugal )

Ove nedelje posetili smo Portugaliju. Bliže smo se upoznali sa zastavom, grbom, glavnim gradom, saznali smo da je lavanda nacionalni cvet Portugalije, a da petao donosi sreću u ovoj zemlji pa je prisutan svuda kao igračka, drvena, plišana, otkrili smo ko je bio Vasko de Gama, čime se bavio, upoznali smo se sa važnim gradjevinama Portugalije a jedna od njih nalazi se u Lisabonu i zove se Belemska kula, koja je bila vrlo važna za moreplovce u davnim vremenima..

U Portugaliji se sviraju gitare uz fado, vrlo tužnu pesmu, a Portugalci vole da plešu i pevaju pa u njihovim selima često se na trgovima pleše svakodnevno.

Bojili smo bojanku sa spomenutim pojmovima, vežbali smo finu motoriku i preciznost, strpljenje, saznali smo kako možemo napraviti ljubičastu boju koristeći druge dve boje da bismo oslikali lavandu. Gledali smo fotografije ovog cveća, kako izgledaju polja lavande u prirodi a zatim uposlili prstiće kako bismo naneli boje na cvet.

Portugalija nas je dodatno obogatila korisnim informacijama, lepim zanimljivostima a mi se radujemo narednom putovanju. Prenosimo vam deo sa naših aktivnosti. Uživajte.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *