Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


FB_IMG_1678638687720

Srednja i starija grupa – Radionica Put oko sveta ( Austrija )

Ove nedelje radionicu smo posvetili državi koja se nalazi u središnjem delu Evrope, poznatoj po brojnim jezerima, palatama, poznatim kompozitorima ( Mocart, Johan Štraus..) a to je Austrija. Upoznali smo se sa zastavom, njenim izgledom i značenjem, posmatrali smo i izgled grba i otkrili šta on predstavlja, upoznali smo se sa čuvenom bečkom kuhinjom (bečka šnicla i štrudla od jabuka), zabavnim parkom Praterom, otkrili smo koji sport Austrijanci najviše vole.

Pravili smo zastavu Austrije tehnikom kolažiranja, deca su imala zadatak da cepkaju ili seku crveni papir i da ge lepe na odgovarajuća mesta na zastavi, a potom da zalepe i grb. Otkrili smo da poznata bajka: “Bambi“ potiče iz Austrije pa smo bojili bojanke na tu temu. Slušali smo kompozicije Mocarta, Štrausa, muziku za poznati bečki valcer tokom aktivnosti.

Upoznali smo se sa poznatom vrstom konja koja potiče iz Austrije a to su lipicaneri. Gledali smo njihove slike, proučavali izgled, slušali o čuvenoj školi jahanja u Beču a potom smo konjiće pravili od papira, kombinovanom tehnikom bojenja, sečenja i lepljenja. Nastali su veoma šareni konjići koji se klackaju a deca su bila ponosna na svoje radove.
Pozdrav iz Austrije, do narednog putovanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *