Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


FB_IMG_1678638342127

Predškolska grupa – Radionica Put oko sveta ( Austrija )

Ove nedelje radionicu smo posvetili državi koja se nalazi u središnjem delu Evrope, poznatoj po brojnim jezerima, palatama, poznatim kompozitorima ( Mocart, Johan Štraus..) a to je Austrija. Upoznali smo se sa zastavom, njenim izgledom i značenjem, posmatrali smo i izgled grba i otkrili šta on predstavlja, upoznali smo se sa čuvenom bečkom kuhinjom, zabavnim parkom Praterom, poznatim konjima lipicanerima, kao i bajkom: “Bambi“ putem fotografija i video zapisa.

Pravili smo zastavu Austrije tehnikom kolažiranja, deca su imala zadatak da cepkaju ili seku crveni papir i da ge lepe na odgovarajuća mesta na zastavi, a potom da zalepe i grb. Slušali smo kompozicije Mocarta, Štrausa, muziku za poznati bečki valcer tokom aktivnosti.

   Posebno zanimljiva nam je bila vrsta umetnosti poznata kao bidermajer. Cveće je bilo veoma čest pojam u umetnosti Austrije pa se osim na slikama pojavljivalo na odeći, nameštaju. Deca su zamišljala da su na dvoru i da treba da ukrase deo nameštaja svojim motivima cveća pa su ga crtala po slobodnoj želji na urolovanom papiru i bojila voštanim bojicama, flomasterima..

Pozdrav iz Austrije, do narednog putovanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *