Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


FB_IMG_1677704112955

Srednja i starija grupa – Radionica Put oko sveta (Kenija)

Preselili smo se na afrički kontinent, i malo bliže upoznali sa njim kroz putovanje u državu Keniju. Upoznali smo se sa savanom kao staništem mnogih divljih životinja pa smo gledali slike i imenovali: lava, žirafu, zebru, flamingose, nosoroga, slona…

Koristeći beli i plavi papir, tempere i vešte prstiće deca su pravila svoje zebre, uz pomoć štapića pravili su šare odnosno linije na zebri, usput smo otkrili da ne postoje dve zebre sa istim rasporedom crnih linija. Bojili smo zastavu i ostale karakteristike ove države.

Prelepi predeli zalaska sunca u Keniji inspirisali su nas da oslikamo jedan od njih. Lepili smo papire u boji zalaska sunca, kao i poznato drvo baobab, životinje od štampanog materijala.

Kenija je poznato afričko odredište safarija i dom plemena Masai koje je poznato po svojoj jedinstvenoj kulturi i plemenskom oblačenju. Jako nam je bilo zanimljivo pravljenje ukrasa plemena Masai od kartona, makarona, tempera.. Deca su uživala u upoznavanju drugačije kulture, naroda i običaja.

Topao pozdrav iz Afrike do naredog putovanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *