Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


FB_IMG_1677703711156

Predškolska grupa – Radionica Put oko sveta (Kenija)

Preselili smo se na afrički kontinent, i malo bliže upoznali sa njim kroz putovanje u državu Keniju. Otkrili smo mnoge zanimljivosti o njoj. Kenijci se bave atletikom, posebno trčanjem na duge staze. Veliki broj sportista iz Kenije osvajao je prva mesta na mnogim takmičenjima. Kenija je poznato afričko odredište safarija i dom plemena Masai koje je poznato po svojoj jedinstvenoj kulturi i plemenskom oblačenju. Upoznali smo se sa savanom kao staništem mnogih divljih životinja pa smo gledali slike i imenovali: lava, žirafu, zebru, flamingose, pavijana, nosoroga, slona…

Koristeći papir u boji, tempere i vešte prsiće deca su pravila svoje žirafe, kao i lišće sa kojim se hrane. Nastale su jako slatke žifafice a deca bila ponosna na svoj rad. Slušali smo prikladnu afričku muziku, igrali igru: ledene kraljice uz nju.

Prelepi predeli zalaska sunca u Keniji inspirisali su nas da oslikamo jedan od njih koristeći tempere u bojama zalaska sunca, kao i poznato drvo baobab, životinje od štampanog materijala.
Topao pozdrav iz Afrike do naredog putovanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *