Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


FB_IMG_1671371023279

Srednja i starija grupa – Radionica Put oko sveta ( Kina 2.deo )

U daljem upoznavanju kineske kulture I umetnosti ,dosli smo do čuvenih kineskih lepeza. Gledanjem fotografija saznali smo da su zapravo služile kao pravo slikarsko platno jer su umetnici koristili razne linije, oblike za ukrašavanje. Povezali smo lepeze sa pticama I saznali da su one nastale po uzoru na ptičije krilo. Drška lepeze pravila se uglavnom od drveta, a platno odnosno tkanina se ukrašavala sa raznim bojama, pojmovima. Uplovili smo u svet mašte I zamišljali da se spremamo za bal pa smo pravili svoje lepeze tako sto šmo na papiru crtali šare po želji, a drvene štapice lepili kao dršku.

Razgovarali smo o kineskoj Novoj godini, običajima I verovanjima za ovaj najveseliji kineski praznik. Najveću pažnju privukao nam je kineski zmaj pa smo uživali u gledanju raznih fotografija ovog junaka iz kineskih priča. Oduševio nas je sa svojim izgledom, veličinom pa smo odlučili da pravimo naše zmajeve od papira u boji prateci datu liniju. Dodavali smo delove tela: rep, glava, oči, usta, brkovi. Deca su uživala tokom pravljenja svojih šarenih zmajeva.

Sa ovim završavamo putovanje kroz Kinu, I radujemo se narednom putovanju u neku drugu državu. Uživajte u dečijim produktima rada! 🇨🇳

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *