Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


FB_IMG_1671370580039

Predškolska grupa – Radionica Put oko sveta ( Kina 2.deo )

U daljem upoznavanju kineske kulture, glavnih karakteristika, došli do jednog zanimljivog voća a to je liči voće ili kineska trešnja. Uočavali smo njen interesantan izgled, opisivali oblik, koji je ponekad srcolik ili okrugao, crvenu koru koja ima sitne bobice po sebi. Saznali smo koji deo voća je jestiv, takodje da ima neodoljiv ukus pa je tako vole jesti I deca a sadrci I puno vitamina. Drvo ovog voća je jako ukrasno jer ima šarene mirisne cvetove pa je nas to podstaklo da napravimo svoju kinesku trešnju u ramu od drvenih štapića. Prvo smo lepili štapice, a potom tehnikom crtanja I lepljenja pravili drvo kineske trešnje sa plodovima.

Jako zanimljivi su nam bili kineski brojevi I kineska slova, uporedjivali smo ih sa našom azbukom I brojevima pa smo imali priliku da sa se oprobamo u pisanju istih.

Saznali smo za kinesku slagalicu tangram, brojali smo njene delove, ima ih 7 I nazvali smo ih pametni delove jer koristeći ove oblike možemo napraviti razne pojmove: kuću, brod, mnoge životinje ili nešto drugo. Mi smo dobro smo uposlili mozgiće I prstiće kako bismo napravili svoju slagalicu na osnovu datih modela ( maca, brod, novogodisnja jelka-na osnovu dečijih želja). Na ovaj način doprineli smo razvoju matematičkih sposobnosti, razvoju pažnje I strpljenja.

Sa ovim završavamo putovanje kroz Kinu, I radujemo se narednom putovanju u neku drugu državu. Uživajte u dečijim fotografijama! 🇨🇳

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *