Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Dogadjaji


6

4. dan – 32.Tešnjarske večeri na letnjoj pozornici Pinokio

Ivica i Marica su bili deca siromašnog stolara. Bojeći se gladi, njihova maćeha nagovori njihovog oca, stolara, da se reše dece na taj način što će ih odvesti u šumu i tamo ostaviti. Ivica i Marica su nekako saznali za taj plan te se dogovore da bacaju bele kamenčiće na putu i tako nađu nazad put do kuće… Sigurno ste pomislili da se radi o klasičnoj bajci ali ipak nije bilo onako kako ste navikli u priči Braće Grim. Ova naša priča je drugačija!
Ivica i Marica nailaze na vešticu Verku koja svašta smerka, koja se bavi umetnošću: slikanjem, pevanjem, plesom! Tu je i neustrašivi lovac koji je zalutao iz druge bajke! Otac i maćeha koji nisu zlonamerni i da ne dužimo previše! Znate da se sve dobro završilo! Znate da su živeli srećno do kraja života jer ste pomno pratili predstavu koju su najmlađi glumci, dramske sekcije, Kreativne radionice Pinokio, deca iz starije vaspitne grupe Pinokio premijerno izvela na Letnjoj sceni u svom vrtiću, baš večeras, 06.08.2018. godine, IV dana 32. Tešnjarskih večeri!
Publika je sjajno reagovala na ovo izvođenje predstave koje je bilo krajnje nesvakidašnje. Nizali su se dramatični momenti, zapleti, raznolike plesne numere, dok se na izrečene duhovite opaske orio smeh, opet i opet!! Radost je dostigla ekspanziju kada je na scenu izašao Pinokio i podelio prisutnoj deci slatkiše, naravno nakon što mu je haha, Veštica Verka to odobrila!
Šaljivi momenti dugo će se prepričavati, još jednu uspomenu sa 32. valjevskog letnjeg festivala izgradili smo zajedno! Obavezno provirite u album sa fotografijama koje verodostojno opisuju detalje sa predstave i svedoče o lepoti ove večeri!

Uloge:
Otac – Dimitrije Ašković
Maćeha – Una Ristanović
Veštica Verka – Nikolija Pantelić
Lovac – Vasilije Despotović
Ivica – Strahinja Galetić
Marica – Dunja Trifunović

Scenario – Ana Novaković
Režija – Vesna Lazić
Umetnički saradnici – Anka Radivojević. Suzana Jakovljević, Tamara Raičević,
Marija Maksimović, Ružica Aleksić, Mirjana Živanović
Muzički saradnik – Mina Avramović
Scenografija – Ana Novaković, Marija Maksimović, Suzana Jakovljević, Mirjana Živanović,
Koreografija – Suzana Jakovljević
Kostimografija – Modni atelje “ Ennettah “
Producent – Vesna Lazić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *