Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Dogadjaji


FB_IMG_1714741658703

Vrbica – Predškolci IJ „Anđeli čuvari“ Pinokio

Vrbica je, praznik dečije radosti. Prema Jevanđelju, ulazeći u Jerusalim, Isus je rekao: „Pustite decu meni, jer takvih je Carstvo nebesko”.
Deca se naročito raduju venčićima a posebno zvončićima, njihovo zveckanje simbolizuju pobedu života nad smrću.
Naši predškolci IJ“Anđeli čuvari“, imali su tu čast da u porti Crkve Pokrova presvete Bogorodice u Valjevu, izvedu prigodan program posvećen ovom prazniku. Deca su uz podršku veroučiteljice Vide Vitezović i vaspitačica MA Vesne Lazić i MA Suzane Jakovljević pripremila program koji su svečano izvela na radost svih prisutnih. Predškolci su bili na visini zadatka izgovarajući biblijske rečenice, prenosivši važne poruke.
„Govori Gospode“, „Spremajte se dečice“, „Ljudi likujte“, pesme koje su deca pevala ispunjavale su sva srca mirom, ljubavlju, toplinom. Usledio je uvod u folklorni deo plesnom numerom „Savila se bela loza vinova“ u izvođenju devojčica koje pohađaju predškolsku grupu i Pinokijevu plesaonicu.
Na likovnom konkursu naša deca osvojila su čak tri nagrade za istaknut umetnički rad i likovno stvaralaštvo i to:
Rade Vasić -Vaskršnje jaje, i Zona Vidić i Andrea Janković koje su odgovorile na temu :“Manastir Ćelije“. Čestitke od srca svim učesnicima.
Posebnu zahvalnost upućujemo roditeljima koji su bili danas sa nama, radovali se, pravili venčiće, fotografisali, smejali i pružili podršku u samoj današnjoj realizaciji. Pomogle su i naše mame -učiteljice Danijela Terzić, Marija Petrović i Dragana Dragišić, dok su nam važna tehnička podrška bili Novica Mirić, Bojan Jakovljević i Jug Savić.
I ovog puta smo zvučali izuzetno zahvaljujući muzičkoj obradi našeg saradnika Dragana Vasića Cakija i udruženja Triola Valjevo,
dok nas je u stopu pratila kamera Video Craft Media, koji će svoj umetnički doprinos dati kroz video koji sa nestrpljenjem očekujemo.
Do tada uživajte u fotografijama!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *