Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Dogadjaji


FB_IMG_1711640603635

Anja i omiljeni zvuk violine – u poseti predškolcima

Violina je jedan od najomiljenijih muzičkih instrumenata, ponajviše zahvaljujući svom prodornom a istovremeno nežnom zvuku, koji u rukama dobrog svirača može da dočara najrazličitija raspoloženja. Još od baroknog perioda, violina dominira svetom klasične muzike. Međutim, tokom dvadesetog veka se odlično uklopila i u mnoge druge, savremenije muzičke žanrove – od džeza do pop-rok zvuka, a takođe je zauzela značajno mesto u folku i tradicionalnoj muzici. Gde god da učestvuje, violina zauzima istaknutu poziciju. Najbolje se oseća u ulozi vodećeg instrumenta, koji „nosi“ melodiju, ili pokazuje svoj virtuozitet.
Naša Anja je nekadašnji predškolac, danas učenica Prve O.Š., takođe pohađa i muzičku školicu „Kap Kap“u Valjevu.
Anja je na divan način doprinela našem projektu „Muzika je put do sreće“, tako što je predškolcima opisala njen put u svet muzike. Ljubav prema muzici razvila je još od vrtićkih dana a sada korak po korak u nastajanju je violinistkinja o kojoj ćemo u budućnosti slušati i koju ćemo sa zadovoljstvom slušati. Anja nam je o violini pričala, čak i zasvirala, na kraju druženja, drugarićima je podelila bojanke, kroz koje su maštovito ukrasili violine.
Pogledajte više o svemu u albumu koji delimo. Violina zaista jeste kraljica instrumenata, ne uskraćujte sebi uživanje u tom prelepom zvuku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *