Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


FB_IMG_1709038583755

Radionica Put oko sveta – Tunis

-Interesantni Tunis-🇹🇳

Na ovonedeljnim radionicama pričali smo o Tunisu pa smo se tako upoznali sa izgledom zastave, naučili smo da je Tunis istoimeni naziv i za državu i za glavni grad. Posmatrajući slike glavnog grada uočili smo neobična vrata na kućama i saznali da Tunižani veliku pažnju poklanjaju ulaznim vratima u kuću i da su često na njima zastupljene razne boje, oblici i šare pa predstavljaju prava umetnička dela. Saznali smo i da od kaktusa prave ograde, da se puno bave sadnjom maslina i urmi.

Likovno-kreativni kutak-“Tunižanska vrata”: Veštim prstićima, vrednim rukama koristili smo plastelin raznih boja i tako oblikovali vrata i ukrase na njima, utiskivali smo komadiće plastelina u raznim oblicima i obogatili rad dodatnim pojmovima na temu: pustinja, kamila, masline i zastava.

Naredni rad nosio je naziv “ U pustinji”. Bojili smo pustinju drvenim bojicama a tehnikom kolažiranja napravili smo kamile, i malo bliže se upoznali sa ovim životinjama ( izgled, stanište, zanimljivosti).

Radili smo i na razvoju fine motorike, razvoju matematičkih pojmova i tako proširili svoja saznanja. Uživate u fotografijama. 🇹🇳🐪

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *