Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


FB_IMG_1703670300958

Pred-praznična geometrija predškolske grupe 1. Pinokio

Geometrijska tela su svuda u dečjem okruženju i od velike je važnosti da dete ima jasnu predstavu o značenju određenih pojmova i osobina koja ih odlikuju. Predškolci IJ „Anđeli čuvari“ predškolska grupa 1.Pinokio sa svojim vaspitačima MA Vesnom Lazić i MA Suzanom Jakovljević, pravili su umetnička dela, kolažnom tehnikom, igrajući se geometrijskim oblicima: krugom, kvadratom, pravougaonikom, trouglom.
Sve je bilo propraćeno muziciranjem i pevanjem pesme „To je prava nauka – matematika“.
Put u saznanje upotpunile su i studentkinje na praksi Marija Marković i Ivana Savić koje pohađaju Akademiju za obrazovanje vaspitača u Šapcu, sa kojom godinama ostvarujemo sjajnu saradnju po pitanju edukacije studenata na stručnom pedagoškoj praksi.
„Matematička saznanja su integrisana sa svim oblastima saznanja. Ovo nije izlovani proces koji ima usko definisan koncept, matematika omogućava interakciju sa okolinom, izgradu fizičkog i logičkog saznavanja. Matematika inicira logičko razmišljanje deteta, ima svakodnevnu praktičnu primenu i pomaže detetu da predmete i svoje aktivnosti bolje definiše, da im dodeli konkretnije značenje.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *