Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


FB_IMG_1701333845162

Radionica Put oko sveta – Sjedinjene Američke države

Mali Pinokijevci na putu oko sveta upoznali su se sa Sjedinjenim Američkim državama i otkrili zašto se tako zovu i koliko država čini Ameriku. Onda smo povezali broj 50 i bele zvezdice na zastavi Amerike i shvatili njihovo značenje.
Putem slika i video zapisa upoznali smo se sa glavnim obeležjima ove zemlje: Kip slobode, Zlatni most, Kanjon Kolorado, reka Misisipi.. Saznali smo da vrlo rado vole da piju milkšejk i da jedu hamburgere, pomfrit. A na njihovim trpezama za Dan zahvalnosti uvek se mora naći pečena ćurka. Mi smo pravili naše ćurke, ukrašavali je papirima u boji i kolaž papirom. Savijali smo papiriće, vršili klasifikaciju prema bojama, vežbajući logičko razmišljanje, pažnju i koncetraciju.
Posebno zanimljivi bili su nam Indijanci, narod koji je prvi naselio teritoriju Amerike pa smo sa pažnjom gledali i slušali o njihovom načinu života, izgledu.. Pravili smo Indijanske šatore, bojili ih, kao i članove porodice koji pripadaju tom šatoru kućici. Puno veselih boja pratilo nas je u aktivnosti pa smo se isto tako i mi osećali tokom ovog malog putovanja. 🇺🇸🌁🗽🍔🧋🐓

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *