Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Dogadjaji


FB_IMG_1689230127003

Predškolska grupa 1. Pinokio – Završni čas Radionica Put oko sveta

U toku ove završne nedelje za radionicu: Put oko sveta, pre nego što odemo na letnju pauzu, napravili smo mali presek odnosno sintezu dosadašnjih avantura. Cilj nam je bio dobra zabava, osmeh na licima i radost mališana.
Prvo smo se zabavili kroz takmičarsku igru odnosno kviz. Najpre su se deca podelila u dva tima, dala imena za naziv svojih ekipa pa su se tako takmičili Balončići i Zvezda. Odgovarali su na pitanja koja se tiču država sveta, povezivajući simbole sa zastavama. Na ovaj način razvijali smo kognitivne sposobnosti, misaone asocijacije koje su vrlo važne na ovom uzrastu, kao i medjusobnu saradnju. Nastali su i likovni radovi na temu: „Ja na putu oko sveta“.
I za kraj pravili smo oooogromni ram za slikanje, za pravljenje fotografija za uspomenu. Ukrašavali smo ga raznim tehnikama, pojmovima, dečjim imenima. Djuskali smo uz muziku, igrali „Ledene kraljice“, razgovarali o tome kakvi su dečji utisci na našeg putovanja oko sveta i složili se da smo dosta toga naučili, upoznali razne narode, kulture, zanimljivosti.
Uživajte u aktivnostima mališana. 🌎

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *