Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


FB_IMG_1687301980565

Predškolska grupa 1 – Radionica Put oko sveta ( Indonezija )

Sledeća destinacija na koju smo se uputili bila je Indonezija. Najpre smo otkrili gde se ona nalazi, kakva joj je zastava ali i po čemu nam je zanimljiva.

Pričali smo o tome šta je to vulkan, i slušali zanimljive dečje odgovore, gledali slike poznatih vulkana između kojih i vulkan Krakatau na istoimenom ostrvu Indonezije. Deca su učestvovala u eksperimentu pravljenja vulkana uz pomoć sirćeta, sode bikarbone i boje za jaja. Momenat iznenadjenja bilo je pojavljivanje lave u boji, pa su deca imala prilike da praktičnom manipulacijom saznaju kako nastaje lava. Usledilo je i pravljenje likovnog rada na temu: Vulkan, uz pomoć kolaž papira, voštanih bojica.

Upoznali smo se sa životinjskim svetom Indonezije, i slušali zanimljivosti o orangutanima. Pravili smo njihovo stanište-prašumu, porodicu orangutana, banane. Deca su razvijala svoj likovni izraz, maštu i autentičnost.

Proširili smo svoja saznanja, i lepo se družili na ovom putovanju. Pripremamo se za sledeće putovanje, pravac Srednja Amerika.

Uživajte u fotografijama sa radionice! 🇮🇩🌋🦧🍌🗺️🧳

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *