Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Dogadjaji


FB_IMG_1686477904074

66.Zmajeve dečje igre, Novi Sad – Dan za pamćenje Pinokijevaca

Junski programi Zmajevih dečjih igara, 66. po redu, okupili su veliki broj mladih umetnika i poštovalaca umetnosti svih uzrasta iz cele naše zemlje.

Slogan ovogodišnje manifestacije je Zmajev stih „Svaka zvezda ima svoga puta“. Ovaj 9. jun, po rečima naše dece, zaista će im ostati u predivnom sećanju. Predškolci IJ „Anđeli čuvari“ – Pinokio, uz podršku svojih vaspitača, MA Vesne Lazić, MA Mirjane Živanović, Ane Mitrović, Blagorodne Pokrajac i saradnika za muzičko scenski izraz deteta, MA Suzane Jakovljević, novosadskoj publici su se predstavili svojom plesnom numerom sa glasnom, važnom porukom „Deca imaju pravo“. Nastup u Dunavskom parku bio je izuzetno zapažen i izazvao je fantastičnu reakciju publike koja nije štedela dlanove i naše plesače pozdravila je ovacijama.

Lepo vreme išlo nam je u prilog, pa smo dan proveli obilazeći Evropsku prestonicu kulture.

Od Dunavskog parka krenuli smo ka ulici našeg omiljenog pesnika, čika Jove. Slava mu i hvala što uz njegove pesme deca razumeše drugarstvo, ljubav, duhovitost… Zastali smo na trgu da odamo počast pesmom i uz miris lipe pevali o ćopavom komarcu, veselili se, i smejali, smejali…

Sa vodičem obišli smo najstariju kuću u Novom Sadu, saznali više o starim zanatima, videli najstariji hotel, obišli čuvenu katedralu i mnogo toga naučili o gradu koji ovom posebnom manifestacijom prigrlio je sve koji su mu pohrlili.

U programu, učestvovalo je više od 4.000 dece i mladih sa svojim mentorima, pa nam je posebno milo što je nastup Pinokijevaca bio veoma zapažen.

Realizovano je više od 120 festivalskih programa (književni, dramski, muzički, likovni, multimedijalni i segmenti novih medija), koji obuhvataju, predstavljaju, afirmišu i popularišu dečje i stvaralaštvo za mlađu populaciju.

Ove godine obeležen je jubileji, 190 godina detinjstva čika Jove. Srećni smo što smo bili deo ove manifestacije. Sa posebnim elanom delimo fotografije sa vama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *