Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Dogadjaji


FB_IMG_1686048690814

Deca Pinokia baki Kosari za 102. rođendan

Dana 03.06.2023. deca iz Kreativne radionice “ Pinokio “ i to cela predškolska grupa 1 i troje dece predškolske grupe 2 sa svojim vaspitačicama odlučili su da daruju svoje vreme i pažnju onima kojima je to najpotrebnije – korisnicima Doma za stare Kolubara Omni Premium. Ideja da mališani na ovaj dan poklone humanost onim starijima potekla je od jedne korisnice ove ustanove g-đe Kosare koja danas proslavlja svoj 102 rođendan , koja je pozvala decu i vaspitače iz vrtića Pinokio da budu njeni gosti. Najlepše od svega je bila originalna ideja dece da poklone slavljenici g-dji Kosari svoj grupni likovni rad – poster ukrašen crtežima koje su posebno za ovu priliku izradili.Ova naša poseta govori u prilog tome da deca od ranog uzrasta razumeju i saosećaju sa potrebama starije generacije sugrađana.Druženje dece i korisnika Doma je ulepšalo njihovu svakodnevicu.

Nasa draga Kosara živi u Domu za stare Kolubara Omni Premium. Danas je svoj rodjendan proslavila u krugu prijatelja i nas Pinokijevaca. Deca su pevala rodjendansku pesmu, himnu našeg vrtića, potom su izveli koreografiju pod nazivom „Hajde svete budi dete“, rodjedanske pesme za baka Kosaru sve ono što su skoro snimili u muzičkom studiu kod Cakija i na kraju zajedno sa našom slavljenicom zaigrali užičko kolo. Drago nam je da smo ulepšali Kosarin divan dan i da su i druge bake i deke iz staračkog doma mogle videti male Pinokijeve čarobnjake na sceni i prelepe dečije crteže koje su doneli za svih 60 korisnika i darovali svima njima. Deca su slavljenici uručili poklon sliku, na kojoj je svako dete nacrtalo sebe i potpisalo se, a u sredini se nalazi naša baka Kosara. Nakon nastupa deca i vaspitači su se počastili. Zahvaljujemo se svima na divnom gostoprimstvu. Jos jednom, svi glasno kažemo: Da nam dugo živis ti, živis ti, to ti žele Pinokijevci! Srecan divan dan, draga naša Kosara!

Deca greju srca starih, a stari mogu biti zanimljivi i dragi sagovornici. Zbog toga su ove posete vaspitnog karaktera za naše predškolce i šalju poruku da se deca od ranog uzrasta uče ljubavi i poštovanju starijih, razvoju empatije i brige za druge.

O tome kako je lepo kada se deca predškolskog uzrasta druže sa korisnicima Doma za stare svedoče naše fotografije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *