Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


FB_IMG_1684417045652

Predškolska grupa – Radionica Put oko sveta ( Bugarska )

U ovoj nedelji, posetili smo naše komšije u susednoj Bugarskoj. Saznali smo mnoge zanimljivosti o ovoj zemlji, učili o poznatim festivalima: festival proleća, trešanja i ruža.

Bojili smo zastavu, kao i ostale karakteristike Bugarske, pričali smo o Crnom moru i o delfinima i fokama u njemu.

Pravili smo martenice, odnosno ukras koji se pravi za vreme festivala proleća od crvenih i belih vunenih niti. On se nosi celog marta meseca na levoj ruci ili na levoj strani iznad srca, a zatim se kače na drvo u cvatu.

U Bugarskoj se dosta gaje ruže, od čijih latica prave se ružino ulje i vodica kao sastojci parfema, krema, losiona itd. Mi smo ruže pravili uz pomoć crvenog i zelnog papira praveći loptice i lepeći ih na odgovarajuće mesto, vežbali smo finu motoriku ali i strpljenje i preciznost. Takođe smo rešavali matematički zadatak i podsetili se pojma brojeva, prebrojavanja. Deca su prebrojavala ruže u redu i spajala sa odgovarajućim brojevima.

Slušali smo pesmicu o Bugarskoj, otkrili da klimanje glavom gore dole u Bugarskoj znači ne, a odmahivanje glavom znači da. Igralu smo igru ledene kraljice, i fizički se aktivirali.

Do sledećeg putovanja veliki pozdrav. 🌹🍒🇧🇬

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *