Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


FB_IMG_1683371488611

Srednja i starija grupa – Radionica Put oko sveta ( Irska )

Naši mali istraživači u pohodu na svet, protekle nedelje putovali su u zemlju, koju zbog zelene boje koja je svuda prisutna u vidu vegetacije nazivaju Smaragadnim ostrvom a u pitanju je Irska.

Saznali smo zašto je toliko bujna vegatacija u Irskoj, šta predstavljaju boje na Irskoj zastavi, ali i da zelenila Irske podsećaju na začaranu zemlju u kojoj patuljci, čarobnjaci i dobre vile igraju, pevaju i vesele se. Jedan od njih a deci naročito zanimljiv je Patrik koji je u Irsku doneo detelinu koja je postala obeležje zemlje. Zato Irci svake godine proslavljaju dan Svetog Patrika kada se svi oblače u zeleno i ukrašavaju zelenim detaljima.

Gledali smo slike Patrika, pričali o njegovom izgledu, odelu, zelenom šeširu pa smo ga bojili na štampanom materijalu i lepili na štapić. Srećnu detelinu pravili smo od papira u boji, dodavajući ruke i noge savijajući papir cik cak tehnikom, docrtavali smo oči, nos i usta.

Razvijali smo finu motoriku cepkajući i lepeći papir u vidu kolaža da bismo napravili zastavu Irske, a igrali smo i igru u kojoj su deca trebala da oboje samo pojmove zelene boje vodeći računa da ne oboje one koji to nisu.

Slušali smo pesmicu o Irskoj, i nadogradili svoja saznanja. Do narednog putovanja lep pozdrav. ☘️🇮🇪💚

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *