Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


FB_IMG_1681242438205

Predškolska grupa – Radionica Put oko sveta ( Belgija )

Ove nedelje putovanje smo posvetili još jednoj Evropskoj zemlji, čija zastava nosi crnu, žutu i crvenu boju postavljene uspravno a to je Belgija. Razgovarali smo o tome šta Belgijanci rado jedu a i tvrde da su prvi počeli da ga prave, a to je pomfrit. Što se poslastica tiče tu su praline, takođe prvi put napravljene u Belgiji, zatim galete odnosno kod nas popularan bakin kolač, i naravno belgijske čokolade.

Jedan od najvećih zooloških vrtova nalazi se upravo u Belgiji u kojem se nalaze neke retke vrste životinja: beli nosorog i kongo paun.

Gledali smo i fotografije poznate belgijske čipke, koja je počela da se proizvodi još u davnom srednjem veku, i služile su za ukrašavanje haljina. Mi smo pravili čipku od papira u boji tako što smo papir u obliku kruga savijali na pola po tri puta, i sa ivica odsecali različite oblike. Papirnu čipku lepili smo na papir.

Upoznali smo se sa muzičkim instrumentom saksofonom, koji vodi poreklo iz Belgije a ime je dobio po svom izumitelju Adolfu Saksu. Slušali smo zvuke ovog instrumenta, dok smo ga oslikavali vodenim bojama, sekli i lepili na papir. Uživajte u putovanju kroz Belgiju. 🇧🇪

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *