Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


FB_IMG_1676239374046

Srednja i starija grupa – Radionica Put oko sveta ( Švedska )

Ove nedelje upoznali smo se sa Kraljevinom Švedskom i njenim glavnim karakteristikama: zastava, tradicionalna odeća, hrana, glavni grad, Laponija (deo Švedske najbliži Severnom polu).

Jedan od glavnih simbola Švedske je ukrasni drveni konj odnosno Dala konj. Iako je danas Dala konjić suvernir nekada je služio kao igračka deci. Crvene je boje sa plavo belim šarama a danas se mogu naći u svim bojama. Deca su bojila porodicu Dala konjića a potom ih sekla i ređala u niz od najvećeg do najmanjeg. Na ovaj način podsetili smo se matematičkih pojmova: malo-veliko, vežbali finu motoriku i preciznost.

Upoznali smo se I sa devetogodišnjom junakinjom iz istoimene priče: Pipi Duga Čarapa. Gledali smo knjigu o ovoj radoznaloj devojčici, gledali inserte iz crtanog filma, pričali o njenom karakterističnom izgledu ali I o osobinama. Bojili smo njen lik, slušajući pesmu posvećenoj njoj, hora Vrapčići.

Deca su se jako zabavila putujući kroz ovu divnu zemlju, saznavajući nove informacije o njoj. Spremni smo za novo putovanje I jedva ga cekamo!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *