Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


FB_IMG_1670758659843

Predškolska grupa – Radionica Put oko sveta ( Kina – 1. deo )

Ove nedelje otputovali smo dalje, do Azije I zadržali se u Kini. Upoznali smo se sa karakteristkama ove zemlje, naučili kako izgleda zastava, koje je boje, koliko ima zvezdica. Pravili smo svoje zastave od kartonskih tanjirica na koje smo lepili delove crvenog papira, kao i zvezdice. Slušali smo zanimljivu priču o Kinesom caru I nastanku čaja, otkrili smo da je najvažnija namirninca u Kini pirinač i da hranu jedu dobro poznatim štapicima. Gledali smo fotografije I video zapise na temu: panda I otkrivali mnoge zanimljivosti o ovim slatkim životinjama.

Veliku pažnju nam je privukao I Veliki kineski zid, pa smo se divili ovoj ogromnoj gradjevini I čuli neke informacije o njemu, jedna od njih je da je Kineski zid jedina gradjevina koja se može videti sa Meseca.

Razgovarali smo o kineskoj Novoj godini, običajima I verovanjima za ovaj najveseliji i najšareniji kineski praznik kada deca farbaju vrata sa roditeljima u crveno, ostaju budna do kasno u noć, a sledećeg dana dobijaju poklone. Takodje pale se svetiljke svih oblika, veličina I boja koje ukrašavaju ulice I kuće. Jedan od vodećih likova tokom ovog praznika je kineski zmaj, pa smo ga u skladu sa tim pravili od vunice I papirića u boji. Rešavali smo lavirint i pomogli pandi da nađe put do bambusa. Sve je bilo šareno, veselo, deca su uživala u aktivnostima I dobro se zabavila. Uživajte u deliću nase kreativnosti I mašte, a naredne nedelje nastavljamo putovanje kroz Kinu. 🇨🇳🍚🐼🍵🎎🎇

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *