Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Dogadjaji


1

Zimske čarolije na Pinokijevski način

„Bili smo na Zlatiboru, tamo gde je zlatni bor! Disali smo duboko, gledali smo široko! Zlatibor je divan kraj, vratićemo se tamo, znajte da ovde priči nije kraj! Pripovedamo vam istinu priču koju smo živeli u sedmici koja je za nama. Na jednoj od najlepših srpskih planina koju karakteriše izuzetna klima, živopisni pejzaži gde se smenjuju proplanci, planinski potoci, pašnjaci i nepregledne borove šume, a upravo po borovima je ova planinska lepotica, Zlatibor, i dobila ime, tu su naši dragi Pinokijevci proveli nezaboravne trenutke uz svoje vaspitače Ružicu Aleksic, Mariju Andric, Mirjanu Živanović i Suzanu Jakovljevic, a sve to pod patronatom direktorke Kreativne radionice Pinokio i predsednice udruženja „Anđeli čuvari“, Vesnom Lazić.
Prilikom boravka, od 14.01.2019. do 21.01.2019. podršku smo imali od tima sjajnih ljudi iz „Domaćeg kutka,“ gde smo odsedali. U prijatnom ambijentu deci su pristupali sa velikom ljubavlju i poštovanjem, kako to ovim velikim gostima i dolikuje. Zahvaljujemo se i doktoru Draganu Djordjevicu koji je vodio brigu o zdravlju naše dece. Posebno bismo uputili reči hvale rekreatoru Miloju Žunicu koji je svojim sjajnim pristupom i idejama deci pokazao Zlatibor iz najlepšeg ugla. A Zlatibor jeste sjajno mesto za decu. Naši mališani su svako jutro počinjali pesmom. U maniru „Ala veje, veje šta marimo mi?! Drva ima nije zima pa se slatko spi. A kad sutra svane opet veje sneg, saonice za uzice, složno svi na breg.“ Zamislite samo, smenjivale su se najraznovrsnije aktivnosti!
Kliskanje od ranog jutra, duge, divne šetnje, pauze za predah i topao čaj u čuvenom „Mirisu dunja“, uživnje u panorami ovog divnog mesta, vožnjom saonicama, konjskom zapregom koju vuku „Ciga i Vihor“ . Skakanje na trampolini u predivnom snežnom ambijentu, pa odlazak na slatku zakusku, na palačinke, jeste nešto u čemu su Pinokijevci uživali. Poseta „Dino parku“ ostavila je snažan utisak na decu. Pravo ledeno carstvo pred njima otvorilo je niz mogućnosti: „zip line“ avantura, kliskanje na gumama, divljenje replikama prastarih životinja koje su nekada koračale našom planetom… Pored zgusnutog dnevnog rasporeda, deci je upriličen bogat i sadržajan večernji program. Svako veče novs tema: „Ja imam talenat“, „Šiz friz“, zurke, neizostavni maskenbal, izbor za mis i mistera ali i neobična, interaktivna predstava za decu okupirali su pažnju naših Pinokijevaca za vreme boravka na zimovanju. Ostaje nam još da sa vama podelimo fotografije i radost naših zimskih doživljaja sigurno će vam srce zagrejati! Najlepši Pinokijevski pozdrav!
Kreativni tim PINOKIO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *