Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Dogadjaji


1

Slava grada Valjeva 20.mart 2018 god – dodela nagrada

U utorak, 20-og marta 2018. godine, sa početkom od 12 časova, kao centralni događaj, povodom obeležavanja Dana grada, održana je Svečana akademija sa dodelom nagrada.
Velika sala Centra za kulturu bila je mesto gde se odaju priznanja. Priznanja za najuspešnije, priznanje za one koji su dali poseban doprinos svojoj društvenoj zajednici u oblasti u kojoj deluju.
Uručene su godišnje nagrade Grada Valjeva najuspešnijim pojedincima. Najbolji među najboljima, u njihovim redovima i predsednica Udruženja „Anđeli čuvari“ Valjevo. Vesni Lazić uručeno je priznanje za izuzetnost u delovanju u oblasti socijalne zaštite i humanitarnog rada.
Svakom pojedincu, znači priznanje društvene zajednice, priznanje da je prepoznat kao čovek sa svim svojim ljudskim vrlinama, i kao profesionalac koji posao obavlja na uzoran način.
Ali to nije jedino priznanje i potvrda dobrog rada koju je Vesna Lazić dostojanstveno primila ovog, za sve valjevce, svečanog dana.
Nakon uručivanja nagrade, na kraju događaja, usledilo je iznenađenje!
Vesnini Pinokijevci, veselo, nasmejani, najvećim zagrljajem, preneli su joj poruku ljubavi, radosti! Emotivan momenat usledio je kada su joj deca uručila pehar sa porukom:
” Onaj ko nesebično daje ljubav – bezuslovno je dobija”- Vesni Lazić od njenih velikih i malih Pinokijevaca.
Deca su nosila majice sa obeležijima Udruženja „Anđeli čuvari“ i Kreativne radionice Pinokio, dok je upečatljiva bila sledeća poruka:
„Vesna – Hvala ti što odrastamo uz tebe. Ti si naš Anđeo čuvar!“
Iznenađenjima, činilo se, nije bilo kraja. Svom Anđelu čuvaru, deca su uručila i veoma sentimentalan poklon, pesmu koju je u ime dece i kolektiva napisala vaspitač Tamara Raičević.

Humanost na delu, ćutanja je stvar,
veoma je redak taj Božiji dar.

Kada god je teško, ti se seti tada,
koliko ljubavi među decom vlada.

Seti se još toplih, dragih, milih reči,
tog dečijeg smeha koji sve nas leči.

Sva ta ljubav ne bi, bila tako snažna,
da ih nisi učila koliko je važna.

Nije važno reći, ko koliko pruža,
iz vrta snova, bereš pregršt ruža.

Puno milih osmeha, suza i milosti,
puno dece nevesele ti usreći do radosti.

Toliko je ruku u molitvu sklopljenih,
toliko zahvalnosti rečima njenih.

Al’ reči su ništa ako nema dela,
veru si vratila i u grad i u sela.

Zaslužan si čovek, toga budi svesna,
„“Pinokio“ te voli, draga naša Vesna.

Vesna Lazić uputila je reči najveće zahvalnosti svima koji su u ovom svečanom događaju učestvovali.
Najsrdačnije, zahvalila se svom kolektivu na timskom duhu, zajedništvu, predanosti, kolektivu i roditeljima koju su je je nominovali za nagradu koju primaju zaslužni građani. Srdačnu zahvalnost upućuje i roditeljima dece na njihovoj bezuslovnoj podršci i sjajnoj saradnji. I naravno, beskrajnu zahvalnost, iz srca i duše, upućuje deci za koju postoji! Sve što radi radi zbog dece i za decu, zbog njih i za njih će nastaviti još bolje, kako juče, tako i danas – još predanije, intenzivnije da deluje za dečju bolju budućnost, za dečije bolje sutra!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *