Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Dogadjaji


DSC_0523

Konferencija za medije -Udruzenja “ Andjeli cuvari“ , 25.decembar 2015 godine

Predsednica Udruženja, Vesna Lazić obratila se novinarima sledećim rečima:
Poštovani prijatelji, cenjeni novinari,
Dobro došli na naše, već tradicionalno novogodišnje okupljanje u kome će mo se još jednom osvrnuti na sve ono čime se naše Udruženje „ Anđeli čuvari „ i Kreativna radionica „ Pinokio „ bavili u godini na izmaku.
Na samom početku moram da Vam kažem da sam veoma srećna što dugi niz godina u kontinuitetu stajem pred vas, ponosna na mnogo toga što moji saradnici i ja uspevamo u veoma teškim uslovima da realizujemo a sve na dobrobit dece i ljudi iz ranjivih kategorija kojima je pomoć i najpotrebnija.
Mogu da se pohvalim da smo 2015 godinu dočekali u novom boljem prostoru koji zadovoljava visoke standarde za boravak dece, pa je to razlog što sam se odlučila da se ova konferencija za novinare održava baš u njemu, jer želim da se i vi još jednom uverite koliko se trudimo da najmlađi ovde zaista uživaju.
Pored novog prostora u koji smo se uselili u Karađorđevoj 35, Udruženje „ Anđeli čuvari „ i Kreativna radionica „ Pinokio „, pamtiće 2015 godinu i po brojnim aktivnostima u koje smo uložili mnogo truda, znanja i napora da bi ih realizovali. Mališani Kreativne radionice „ Pinokio „ sa svojim programima, koje su realizovali uz svesrdnu pomoć našeg stručnog tima učestvovali su na Zmajevim dečjim igrama u Novom Sadu, zatim u Beogradu na Dečjem sajmu, na „ Dan planete Zemlje „, a mali Pinokijevci su sa svojim pozorišnim komadom Priča o Elzi i Ani odlično predstavili na Dramskom festivalu za decu u Valjevu.
Uz bogat program, uvodili smo decu i u srpske narodne običaje proslavljajući zajedno sa njima na tradicionalan način školsku slavu Svetog Savu. Posebno je važno da naglasim da je Kreativna radionica „Pinokio „ po prvi put ove godine u okviru Tešnjarskih večeri svih sedam dana organizovala programe za decu na našoj letnjoj pozornici, a naši sugrađani su mogli da vide na velikoj sceni predstavu „ Lepotica i Zver „ u izvođenju naših mališana. Beležimo i uspešne nastupe naše dece u Centru za kulturu Valjevo, zatim gostovanja za dečju nedelju u Domu kulture Ub, kao i u školi u Dračiću. Od ove školske godine Pinokio ima i svoju predškolsku grupu u celodnevnom boravku. U februaru ove godine organizovali smo zimovanje a u julu smo upriličili i odlazak naše dece na more što je bila dobra prilika da uz uživanje i igru realizujemo i kreativne programe prilagođene tim ambijentima.Mi smo kontinuirano prisutni za poboljšanje materijalnog položaja najugroženijih, tako da su u okviru toga realizovane razne donacije od strane naših švedskih prijatelja u ovoj godini. To je bio samo delić aktivnosti Udruženja „ Anđeli čuvari „ i Kreativne radionice „ Pinokio „.Uz zahvalnost što ste se odazvali današnjem pozivu i uz želju da i ubuduće kvalitetno i uspešno sarađujemo ja Vam želim srećne Novogodišnje i Božićne praznike u 2016 godini. Hvala vam zato što nas pratite i što ste uz nas i našu decu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *