Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


12

Pinokijevci u Beogradu

Naši dragi Pinokijevci, predškolci IJ PU „Milica Nožica“, sa svojim vaspitačima Vesnom Lazić i Ankom Radivojević, starija vaspitna grupa Kreativne radionice Pinokio sa vaspitačima Ružicom Aleksić i Suzanom Jakovljević,master student na praksi Ozren Pajić i nas prijatelj – saradnik udruzenja Aleksandra Nikčević danas su bili gosti srpske prestonice. Radovali su se ovom divnom izletu, planirali kako će fino provesti ovaj 15. maj 2018. godine, i sva njihova najlepša nadanja i očekivanja su se obistinila.
Sve je počelo veselo i raspevano još tokom putovanja ka glavnom gradu Srbije. Naš Beograd dočekao nas je širom raširenih ruku. Sve je mirisalo na avanturu, ma pravu pustolovinu!
Šetajući se Zemunskim kejom, pored prelepog Dunava, nestrpljivo su očekivali da otpočne razgledanje grada i to na nesvakidašnji način – brodom! Brodom koji se zove Sirena i našim domaćinom Radom.Pinokijevci su imali priliku da Beograd dožive sa reke, panoramsko razgledanje grada rekom, krstarenje Dunavom i Savom, sigurno je nešto što će dugo pamtiti i prepričavati.
Na brodu su deca uživala a posebno im je bilo interesantno kada im je kapetan broda predložio da putujući na vodi nešto zapevaju. Orila se dečja pesma i graja na radost i veselje svih!
Iskrcali smo se sa broda i prošetali do mesta gde je za naše mališane specijalno bila izvedena predstava na splavu “ Sirena “ u formi mjuzikla pod nazivom: „Priča o čarobnom štapiću“. Izveli su je profesionalci, glumci pozorišta „Talija“. Pored zabavnog, predstava je bila interaktivna a imala je i edukativni karakter.
Nakon pomenute avanture krenuli smo u Zoo vrt. Uvek mu se iznova i iznova vraćamo. Deca tamo, iza zidina gde se prostire najveći mozaik na svetu tog tipa, otkrivaju najlepšu oazu, kutak u kome otkrivaju tajne iz životinjskog carstva. Našli su debeli hlad iz koga su mogli da posmatraju dok su uživali u zasluženom sladoledu.
Naše putovanje nastavili smo šetnjom do Kalemegdanske tvrđave! Deca su bila fascinirana tim neprikosnovenim zdanjem. Tu smo uhvatili još trenutaka za predah ali i slobodnu igru na otvorenom u tom predivnom, istorijskom ambijentu.
Umor ih je pristizao ali mogli su se naši Pinokijevci igrati još satima, jer vole da se druže, saznaju i zajednički istražuju. Vratili smo se puni nove energije, pozitivni, sa novim znanjima i koferom punim novih iskustava. Naši mališani žure kući da svojim najdražima prepričaju svoje dogodovštine iz Beograda a mi ćemo isto to prikazati vama putem fotografija! Uživajte!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *