Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


11

Mađioničar Marko u Pinokiju

Danas je Kreativnu radionicu Pinokio posetio neobičan gospodin. Čuli ste sigurno za one ljude koji imaju dar da druge zabave, da izmame osmehe i aplauze a stvore fantastično dobru atmosferu, trenutke koji su ne-za-bo-rav-ni!
Nečiji tata vozi kamion, avion, a ovaj gospodin ceo svoj život uvežbava trikove. Voli da zabavlja decu i prezentuje im magične trikove! Da, da… Kod nas je gostovao mađioničar, sa zvučnim umetničkim imenom – mađioničar Maroko!
Priredio je, kako sam šaljivo kaže, malo čudan program ali svakako zabavan! Čudan jer je magija koju izvodi za mnoge neshvatljiva, ali on je veliki poznavalac i tajne magičnih trikova želeo je da podeli sa decom. Mnogi mađioničari koriste opšte prihvaćene reči za izvođenje magije ćiri-bu, ćiri-ba, abrakadabra, hokus-pokus i slično ali naš Maroko ima svoju čarobnu rečenicu:“1, 2, 3… čudo nek’ se dogodi!“
Istina, tako se zbilo, nakon izgovorenih reči magija se odvijala pred očima ushicenih i oduševljenih, naših Pinokijevaca iz mladje vaspitne grupe, starije vaspitne grupe i IJ predškolske grupe PU „Milica Nozica“, . Gospodin Maroko koristio je raznovrsne rekvizite kojima je sprovodio magiju u delo. Raznobojne marame, karte, cilindri, čaše, flaše, kocke, kese, naočare, kanapi, kutije, knjige, šeširi… Ma nema čega sve tu nije bilo! I naravno neizostavni čarobni štapić jer, svi znamo, tako se magija stvara! Madjionicar Maroko je u toku izvođenja trikova tražio pomoć asistenata: deca, vaspitači, osoblje iz Kreativne radionice Pinokio, svi su imali priliku da budu odabrani i direktno sa madjionicarem da izvode trikove i da svedoče o izuzetnosti mađioničarskog dara. Javno je otkrivena tajna izvođenja trika sa 3 kanapa različitih boja! Pa ko je mogao posumnjati da magnet ima tako veliku ulogu u izvođenju magije? Deca su se odusevila finalnom tačkom u kojoj se magično pojavio divan, beli zec čika Coka. Aplauz se orio, opšte veselje među prisutnima je zavladalo. Ceo prikazan program imao je izražen pedagoški pravac i sproveden edukativni momenat, to je bilo pravo mađioničarstvo primereno deci. Kako je sve to izgledalo ovog 10. maja 2018. godine, pogledajte u našem foto albumu.
Imate ekstremno magični pozdrav iz Kreativne radionice Pinokio!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *