Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


FB_IMG_1668378802808

Srednja i starija grupa – Radionica Put oko sveta ( Francuska) prvi deo

Nakon posete kontinentu Australija, vratili smo se nazad u Evropu da saznamo nešto više o Francuskoj, po želji dece.

Slušali smo himnu Marseljezu, bojili francusku zastavu tehnikom slikanja temperama, a nastao je i likovni rad na temu: Ajfelov toranj, gde su deca imala zadatak da ukrase odnosno nacrtaju šare na tornju bojicom ili flomasterom, potom da ga iseku i zalepe na zastavu.

Takodje smo vežbali vizuelnu pažnju, logičko mišljenje kroz vežbu u kojoj su deca spajala pojam na datu temu ( sir, zastava, baget, kroasan..) sa njegovom senkom.

Francuska je zemlja sa izuzetno bogatom istorijom umetnosti. Upoznali smo dela Šarl Peroa, tvorca najpoznatijih bajki: Pepeljuga, Snežana i sedam patuljaka, Crvenkapa, Lepotica i zver… Otkrili smo da postoji čuveni park Diznilend u glavnom gradu Parizu, pa smo gledali slike istoimenog parka, imenovali likove koje prepoznajemo iz bajki. Dotakli smo se i čuvene biciklističke trke Tour de France, pa smo razgovarali o bicikli, njenim delovima, kako se vozi, da li ih oni voze. A zatim su deca pravila njihove bicikle koristeći pojmove krug, pravougaonik od papira u boji. Prvo smo ih imenovali, uočavali njihove veličine, a potom lepili tako da dobijemo dati pojam. Deca su ukrašavala svoje radove po želji crtanjem, bojenjem. Na ovaj način smo se podsetili matematičkih pojmova, razvijali finu motoriku, pažnju i koncetraciju. Upoznali smo se sa čuvenom francuskom kuhinjom, otkrili smo da Francuska proizvodi mnogo različitih vrsta ukusnih sireva, da uzgajaju mnogo grožđa, i da odličan miris i ukus imaju čuvena francuska peciva.

Usledila je jos jedna vežba za razvoj vizuelne pažnje, logičkog razmišljanja. Deca su imala zadatak da dovedu biciklu do cilja kroz lavirint tražeći pravi put i u tome su bili uspešni.

Nastavljamo dalje putovanje kroz Francusku i sledeće nedelje da bismo i dalje uživali u otkrivanju zanimljivosti iz nje. Uživajte u fotografijama i dečjim radovima. 🇨🇵🖼️🎨🚲🗼🧳🥐🥖🧀🚴

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *