Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


1

Bezbedno,čisto,podsticajno okruženje “ Pinokio“ u novom ruhu

U novu vrtićku godinu “Pinokio” ulazi u novom ruhu. Uz primenu svih preporučenih higijensko-sanitarnih mera, u našem objektu, obezbeđujemo sigurne uslove koji omogućavaju higijenu fizičkog okruženja na visokom nivou. Striktno se poštuje način održavanja higijene objekta, radnog mesta, opreme i pribora, radnih površina, radne odeće, didaktičkih i igrovnih sredstava.
Za sticanje novih saznanja i sveobuhvatan razvoj dece, veoma je bitno da fizičko okruženje u kom borave bude sigurno i podsticajno. Vođeni principima adekvatnog uređenja podsticajnog ambijenta za aktivnu igru i sticanje saznanja, svesni toga koliko je važno obezbediti i ponuditi deci prostorno i materijalno okruženje koje će im omogućiti optimalan fizički, intelektualni i socio-emocionalni razvoj, učinili smo sve što je potrebno da naš “Pinokio” zasija u svom punom sjaju.
Unutrašnji prostor vrtića kreiran je i strukturiran tako da podržava istraživanje, eksperimentisanje i stvaralaštvo, takođe, da deci pruži osećaj sklada i harmonije. Kontinuirano reorganizujemo prostor koji je podsticajan za igru – to se odnosi na opremu, didaktička sredstva, sveobuhvatno oplemenjivanje unutrašnjih i spoljašnjih prostora u kojima deca borave. Prostori su personalizovani i odražavaju osobenosti iz života i rada svake od vaspitnih grupa: mlađe, srednje i starije, sve do predškolskih grupa.
Fizičko okruženje u kom se vaspitno-obrazovni program ostvaruje, nisu samo radne sobe, već on obuhvata svakodnevno korišćenje otvorenog prostora za različite aktivnosti, igre i istraživanja. Dvorišni prostor u Kreativnoj radionici “Pinokio” pod okriljem udruženja “Anđeli čuvari” omogućava deci da se u njemu osećaju bezbedno, ali takođe, pruža izazove i prilike za „skrivanje” i izdvajanje, provocira stvarno ili imaginarno prilagođavanje i menjanje prostora tokom igre. U svom sklopu ima raznovrsne prostore, za različite vrste igara i aktivnosti, kao što su: trčanje, puzanje, penjanje i provlačenje. Dvorište koristimo i prilagođavamo programskim aktivnostima i razvojnim mogućnostima dece, sa odgovarajućim sportskim rekvizitima. Hol vrtića je ambijent sa više funkcija, pored prijema i tranzita kroz objekat, u holu se nalaze panoi i izložbeni prostori gde deca imaju priliku da se dive kako svojim radovima, tako i stvaralačkim poduhvatima drugara iz ostalih grupa.
Vaspitači naročitu pažnju posvećuju ambijentu, njegovom stalnom restrukturiranju, razvijanju, obogaćivanju i osmišljavanju jer je to način na koji podstiču decu da istražuju kako u otvorenom tako i u zatvorenom prostoru u vrtiću.
Srdačan pozdrav iz blistavog ambijenta šalje Vam
KREATIVNI TIM “PINOKIO”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *