Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Dogadjaji


6

Master Pinokijevci

Ovaj šesnaesti april 2019. godine po mnogo čemu je neobičan, poseban i svakako nezaboravan za tim Kreativne radionice „Pinokio“ pod okriljem udruženja „Anđeli čuvari“ Valjevo.
Kreativni tim predvođen Vesnom Lazić danas je proveo efektivan, produktivan radno-zabavni dan u susednom nam gradu Šapcu. Na Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače realizovana je predstava „Maca papučarka“, adaptirana po čuvenoj priči Ele Peroci. Predstava je izvođena u amfiteatru škole pred brojnim studentima, profesorima i stručnim saradnicima. Izvođenje predstave, sproveli su, u okviru predmeta „Muzičko-scenski izraz deteta“, studenti prve generacije Master studija Vesna Lazić, Milan Radović i Ozren Pajić uz podršku dece IJ PU „Milica Nožica“, predškolske grupe Pinokio.. Tehničku podršku pružile su im kolege Tamara Raičević, Suzana Jakovljević i Dragan Pavlović.Posebnu zahvalnost uputili bismo našem prijatelju Aleksi Tomiću iz KUD-a „Đerdan“ čije znanje i iskustvo su nam istinski koristili u realizaciji završne numere „Valjevska podvala“.
Izvedeno delo, obilovalo je interesantnom muzikom, šaljivim tekstom, zanimljivim pevačkim, instrumentalnim i plesačkim momentima, što je na kraju rezultiralo najvišom ocenom 10 i ovacijama publike. Specifičnost ove izvedbe predstave se ogledala u zanimljivoj podeli uloga. Naime, vaspitači su bili u ulozi dece dok su deci poverene glavne uloge koje su izveli kao pravi mali profesionalci, gde se jasno vidi posvećenost članova tima radu sa decom i usmerenosti na ostvarivanje celokupnog potencijala deteta, usmerenost ka razvijanju dečijih talenata, razvijanju samopoštovanja i samopouzdanja kod dece.
Uloge:
• Majka – Nikolina Jerinić
• Otac – Aleksa Stojnić
• Dete 1 – Vesna Lazić
• Dete 2 – Ozren Pajić
• Dete 3 – Milan Radović
• Drug Vasa – Strahinja Galetić
• Drugarica Mima – Dunja Trifunović
• Zeka – Matija Vićentijević
• Jež – Dimitrije Ašković
• Veverica Verka – Una Ristanović
• Maca Papučarka – Кalina Bigović
Nakon ovog divnog uspeha, u daljem nastavku dana usledila su iznenađenja za sve! Uspešno izvedeni dramski poduhvat proslavili smo na obali reke Save uživajući u lepoti prirode i specijalitetima restorana „Stari most“. Proslavljali smo vredan trud, rad, posvećenost, istrajnost, predanost radu, proslavili smo timski rad i zajednički uspeh.
Verujte nam, osećaj je neprocenjiv! Neprocenjiva je i radost u dečijim očima kada dobiju svoju zasluženu nagradu i to baš ono što su zamislili, jer ima neko ko neprestano osluškuje šta je to što pričinjava radost dečijim srcima! Naš paradni deo ovog sadržajnog dana nastavili smo uživajući u lepotama etno restorana „Kneževa večera“. Ni tu se nismo zaustavili jer deci je pažnju privukao pravi, istinski dvorac. Zaustavili smo se u Koceljevi kako bi se naši prinčevi i princeze izigrali u zaista lepom ambijentu, dok ih je građevina kakvu su viđali u slikovnicama, za koju deca smatraju da je bajkovita, fascinirala.
Vraćajući se kući pevajući „Tavala, tavala ta valjevska podvala“ uz pesmu Valjevska podvala, zbijali smo šale, radovali se uspehu smišljani ideje za nove projekte. Može li sva radost ovog posebnog dana stati u jedan foto album – proverite! Imate najlepši pozdrav od nas! Kreativni tim PINOKIO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *