Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Dogadjaji


6

Приредбе за 8.март свих васпитних група у вртићу Пинокио

„Када дете љубав жели из срца речима пренети, тада се најлепше осмехне и замисли, замисли зрачак сунца, зрачак који бескрајно сјаји, исијава из маминог срца, најлепши изрази љубави тада ће потећи, искрени, какве само дете о својој мајци може изрећи“. Организовање прославе за за Дан жена у вртићу подразумева доста припрема које прослави претходе. Правиљење поклона за мајке, декорација амбијента, увежбавање плесних кореографија, рецитација, хорских нумера, представа, осмишљавање и израда костима, украса, јесу активности у којима деца истински уживају. Иза тога стоји рад и преданост васпитача који свакодневно теже изузетности у сваком погледу развоја детета. Још лепше је када је крајњи производ насмејано дечије лице и задовољни родитељи.
Вредни, талентовани малишани који похађају Креативну радионицу Пинокио, у оквиру којих су и две групе припремног предшколског програма ИЈ ПУ „Милица Ножица“ прославили су Интернационални дан жена и уприличили својим најдражим дамама приредбу поводом Осмог марта.
На позоришној сцени у вртићу, деца са својим васпитачима предшколских група, Весном Лазић, Тамаром Раичевић, Сузаном Јаковљевић и Мирјаном Живановић, васпитачима средње и страије групе Ружицом Алексић и Маријом Андрић, васпитачима млађе групе Верицом Полић и Виолетом Јовановић, угостили су своје драге даме и по ког господина и приказали су интересантан програм којим су желели да озаре лица својим мамама, бакама, теткама и осталим величанственим, њима блиским дамама које су им кључни ослонац у одрастању.
У томе су и успели! Нежним речима са снажном поруком, достојанствено изговарајући, преносећи најлепше емоције, деца су својим највољенијим дамама измемила осмех, по коју сузу радосницу, понос! Велика срећа множила се сваким кораком, покретом, песмом!
Низале су се песме захвалности. Предшколска група 1 имала је веома упечатљив и креативан наступ са нумерама које бисмо истакли: плесна кореографија “Све што расте хтело би да расте“, хорска песма „Цвеће мајци“, кореографија „Моја мама дивно прича“ и представа “ Мамин поклон“. Раме уз раме, показали су се и деца из предшколске групе 2 нумерама: плесна кореографија “Божури“, хорском песмом „Маме су праве даме“, духовите нумере:“Ено иде моја бака“ и плесном кореографијом „Моја бака плеше „рок ‘н’ рол“, и (акапела певање), „Мама хвала ти за све“.
Предшколци Пинокијевци изведеним нумерама упутили су захвалност за све свакодневене, наизглед, ситнице које мајке за њих чине, за дане радости и љубави такве, какву само мајке пружити могу. После програма маме су на паноу могле да прочитају исказе своје деце што им је било изузетно симпатично, затим су се сликали у цветном, веселом раму и овековечили ове блиставе моменте радости фотографијама.
Деца старије и средње васпитне групе извела су сјајне, слатке и шарманте нумере од којих бисмо истакли: хорско певање: “Маме су праве даме“, и „Песма за наше маме“, док је плесно извођење уз певање песме „Бисерно срце“, присутне даме одушевило. Најмлађи Пинокијевци су своје маме обрадовали најслађим извођењем рецитација и музичких нумера: „Када се мамица смеје“, „Песма за наше маме“ и „Најлепша мама на свету“, којима су показали шта све могу, знају и умеју, што је истински задивљујуће!
Након угодног програма деца су мамама уручила креативне поклоне.
Нашим најдражим, јединственим, непоновљивим, величанственим дамама желимо срећан празник жена! Хвала вам за љубав, за подршку, хвала за све!
Поред радости овог лепог дана и непоновљивог догађаја са вама делимо и фотографије које о томе сведоче!
Најлепши пинокијевски поздрав!
Креативни тим Пинокио

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *