Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


1

Radno, svestrano, kreativno…

Deca u sebi nose skrivene talente. Otkrivanje dečijih sklonosti i razvijanje dečijih sposobnosti do ispunjenja ukupnog potencijala svakog pojedinca, jeste prostor za dobru komunikaciju i saradnju vaspitača i roditelja čija misija je zajednička. Deca se rađaju sa različitim mogućnostima i predispozicijama, a maksimizacija učinka, zadovoljenje intelektualnih potreba deteta jeste kompleksan zadatak.
Kako bi se određena predispozicija razvila u sposobnost, potrebno joj je pravovremeno „budjenje“ u vidu njenog aktiviranja. Talenat za muziku, pojedine sportove, slikanje, glumu i slično, mogu biti otkriveni samo se ako dete usmeri na aktivnosti koje su konkretno vezane za usavršavanje određenih korespondentnih veština. Dete treba vaspitavati da bude radno, svestrano i kreativno. Kreativnost je ključ za otkrivanje zaključanih talenata. Važno je podsticati kreativnost jer ona ne poznaje granice i modele.
Detetove sposobnosti i urođeni taleti se razvijaju iskustvom, kroz rad, igru i učenje.
Uticaj okolone je veoma značajan zato je važno deci obezbediti dobar i podsticajan ambijent razvoj sposobnosti.
Upravo na taj način deluje tim vaspitača Kreativne radionice Pinokio u saradnji sa roditeljima dece.
Pored različitih kreativnih radionica koje Pinokijevci pohađaju u sklopu vaspitno-obrazovnog rada u vrtiću, naša deca su uključena i u šire društvene tokove te su neki napravili i svoje prve korake u kulturno-umetničkim društvima, muzičkoj školi, sportskim klubovima itd. Tako je naš predškolac B.S. počeo sa učenjem prvih nota, a ljubav prema instrumentu koji uči da svira, želeo je da podeli sa svojim drugarima. U vrtić je doneo svoju violinu i nesebično sa puno elana i entuzijazma pokazao je drugarima instrument sa kojim je fasciniran. Uz bodrenje i podršku vaspitača ljubav prema muzici i muzičkim instrumentima se uvećava, i radi se na podršci širenja dečijih sposobnosti i talenata.
Tu su i naši vredni sportisti, fudbaleri koji posvećeno treniraju već u predškolskom uzrastu, pravila igre znaju i pozicije na kojima treniraju. Znaju i za fer igru ali i himnu Srbije i kako će se radovati ukoliko postignu pogodak. Ma mnogo toga deca znaju, i svaki put nas učine ponosnim.
Dramska sekcija otpočela je novu sezonu. Aktivno se sprema Novogodišnja bajka. Naši glumci su raspoloženi. Tekst se uči, muzika uklapa, koreografija postavlja i vredno radi kako bi zajedničkim snagama u naše Valjevo uneli prazničnu čaroliju, a vi ćete iskreno reći, niko to ne ume kako to znaju naši Pinokijevci.
Danas se veoma vredno radilo na više nivoa. Zasukali su rukave i u starijoj vaspitnoj grupi ugledavši se na svoje drugare predškolce. Ali, da ne dužimo previše, pogledajte fotografije koje govore u prilog rečenom.
Najlepši Pinokijevski pozdrav!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *