Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Dogadjaji


9

2.dan Dečje nedelje uz Pinokijevce

Poklon predstava „Hajdi“ – Kreativne radionice „Pinokio“ Valjevo koja je održana ovog pre-podneva na velikoj sceni Centra za kulturu, ulepšala je ovaj kišoviti prvi utorak u oktobru a drugi dan Dečije nedelje. Publiku ništa nije moglo da spreči da se veselo odazove u velikom broju i sa opštim oduševljenjem i apaluzima podrži glumce dramske sekcije Udruženja „Anđeli čuvari“ Valjevo i Kreativne radionice „Pinokio“ Valjevo, među kojima su i deca predškolskih grupa Pinokio 1 i 2 IJ PU „Milica Nožica“.
Ovu emotivnu priču o devojčici Hajdi koju silom prilika odgaja deka, devojčici Klari u kolicima, deca Kreativne radionice “Pinokio”, članovi dramske sekcije dočarali su sa velikim žarom, kakav se retko viđa kod malih umetnika u nastajanju. Turbulencije koje scenario donosi deca su verodostojno prenela i celom izvedbom osećala se izuzetna dinamika koja je gledaoce držala u neizvesnosti do samog kraja. Muzikom smo uplovili u priču i blistav momenat sreće i radosti osetili u taktovima kada su mladi glumci izvodili svoju plesnu koreografiju!
Scenario – Ana Novaković
Režija – Vesna Lazić
Umetnički saradnici – Anka Radivojević. Suzana Jakovljević, Tamara Raičević,
Marija Maksimović, Ružica Aleksić, Mirjana Živanović
Muzički saradnik – Mina Avramović
Scenografija – Ana Novaković, Olga Lazić
Koreografija – Suzana Jakovljević
Kostimografija – Modni atelje “ Ennettah “
Producent – Vesna Lazić

Uloge:
1. Hajdi – Iva Krsmanović
2. Deka Maks – Antonije Jovanović
3. Dečak Petar – Teodor Milošević
4. Klara – Kalina Bigović
5. Devojčica Rubi – Nikolija Pantelić
6. Klarin otac( doktor Sebastijan ) – Andrej Ilić
7. Učitelj Hans – Luka Goloskoković
8. Gospođica Tineta – Miljana Despotović
9. Služavka Helga – Dunja Trifunović
10. Petrova majka – Una Ristanović
11. Radnica u radnji – Nikolina Grujičić
12. Narator – Magdalena Milanović

U nastavku dana, po povratku u vrtić, razgovarali smo o osećanjima, o predstavi koju su naši Pinokievci izveli i kakve emocije smo zajedno proživljavali kroz avanturu likova iz predstave „Hajdi“.
Nastavili smo dan sa daljim, kreativnim aktivnostima u skladu sa internim programom Dečije nedelje. Deca su pravila bedževe koji reflektuju ono što žele, vole, čemu se dive, ono šta ih raduje i šta ih čini srećnim. Bedževe će ponosno nositi tokom cele nedelje.
U foto albumu koji delimo sa vama pronaći ćete puno radosti i lepih emocija, neka i vama ovaj kišoviti drugi oktobar bude nasmejan! Uživajte!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *