Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


1

Pinokijevci predškolci u jesenjoj šetnji kroz grad

Još jedan nezaboravan dan sa svojim vaspitačima Vesnom Lazić i Ankom Radivojević, Suzanom Jakovljevic i Tamarom Raicevic proveli su naši vredni mališani, grupa 1 i 2, predškolci vrtića „Pinokio“, IJ PU „Milica Nozica“ Valjevo.
Krenuli su u šetnju kako bi svojski uživali u lepom vremenu. Uputili su se do Hrama Svetog Nektarije Eginskog. Deca su imala priliku da sagledaju kulturoloski i religijski aspekt. Duhovnost, mir i blagostanje kojim ambijent odiše u deci je budilo posebne emocije ali niz pitanja na koje su vaspitači i sveštenik bili spremni da odgovore.
Deci je tema približena na adekvatan način. Molitvom Svetom Nektariju, on pruža pomoć svima koji mu čistim srce pristupaju. Sveti Nektarije Eginski mnogima je pomogao u isceljenju od bolesti. Molimo se za zdravlje svojih najbližih.
U povratku, rešili smo da svratimo na valjevsku pijacu. Decu je privuklo šarenilo voća, povrća i raznih proizvoda koje su vešti prodavci izložili na tezgama da primamljivo izgledaju, ukusno mirišu i dozivaju da se za tim djakonijama redom posegne.
Deca su ushiceno razgledala i imenovala izlozenu robu, onako ponosno i znalački, naši mali eksperti, radovali su se svakim momentom.
Pogledaj! Tamo! Cveće, med, orasi, paprika…. Veselo su uzvikivala deca!
Predah su potrazili u obližnjem parkicu, baš preko Kolubare gledajući na Centar za kulturu. U parkicu su se igrali slobodno ali i vežbali raznoliko kretanje i ravnotežu. Pažnju su im privukli vredni radnici koji uređuju kej reke. Bilo im je zanimljivo kako upravljaju tim ogromnom mašinama.
Prisetili su se i predstava koje su gledali u Centru za kulturu, sa kim su bili i kakve emocije su ti događaji u njima budili.
Vratili su se u vrtić puni utisaka i ovog puta uz najradosniji pozdrav, pogledajte naše fotografije!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *