Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


1

Predškolci Pinokijevci uživali u parku

Dana 19.09.2018. godine, predškolske grupe “Pinokio” 1 i 2, IJ PU “Milica Nožica” Valjevo, sa svojim vaspitačima Vesnom Lazić, Ankom Radivojević, Tamarom Raičević i Suzanom Jakovljević, proveli su divno pre podne u parku “Pećina”. Bila je ovo sjajna prilika da naši Pinokijevci uživaju u lepom vermenu, sagledaju promene u prirodi, primene savladana pravila ponašanja u šetnji gradom, sa drugarima i vaspitačima. A već dobro znani naši mališani, voljeni od strane svojih sugrađana, sa titulom najboljih i najšarmantnijih valjevaca, pozdravljani su sa svih strana. Komplimente umeju da private i ljubaznošću da uzvrate.
Kada su odabrali poseban kutak u parku pod krošnjama razgranatih kestenova kroz koje se prožimaju najlepši sunčevi zraci, deca su organizovala igru. Neko voli loptu, neko obručeve I svakojake rekvizite, a neko se zaigra sa onim što nađe u prirodi, kestenje, kamenčići, šišarke, lišće i pruće deci su poslužili kao interesantne igračke I ideje su se nizale jedna za drugom.
Bilo je vremena i da se to pronadjeno blago klasifikuje po veličini i boji, proveri šta je veliko – malo; jednako – nejednako; veće – manje… U idealnom ambijentu sagledali smo šta je to ispred – iza; gore – dole; u, izvan… Ideje za ambijentalne radionice ne izostaju, bilo je prostora za motoričke aktivnosti: gre loptama – bacanje, hvatanje, kotrljanje, dodaj drugu loptu, provuci se kroz obruč, jurke, žmurke i ostale sjajne dečije igre odvijale su se razdragano.
Poseban utisak ostavili su naši Pinokijevci na sve prisutne u parku “Pećina”, takav da je dobri gospodin Dobrivoje Milošević koji je vlasnik zabavnog voznog parka “Rendžer” ustupio svoja vozila na radost dece koja su se veselo provozala i istinski sa svojim drugarima uživala. To nije bila obična vožnja, deca su po rečima gospodina Dobrivoja veliki vozački talenti pa će sledeći put biti u prilici da preuzmu i svoje vozačke dozvole.
Nakon avanture hitro smo se vratili u vrtić I prepričavali dogodovštine! Igrarijama nema kraja, ideje se nižu a dobro raspoloženje, elan za novim postignućima kreću se progresivno. Uspešan je svaki dan kada naučimo nešto novo i primenljivo! Pogledajte naše fotografije koje će vam dočarati ovaj sunčani septembarski dan!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *