Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


2

Roditeljski sastanci vaspitnih grupa

Počeci… svi se počecima radujemo! Kada novi ciklus otpočinje radost je prisutna, volja i elan su neizostavni, polet je neuhvatljiv! Baš tako se i u Kreativnoj radionici „Pinokio“ Valjevo, pod okriljem Udruženja „Anđeli čuvari“ i Izdvojenim jedinicama „Pinokio“ PU „Milica Nožica“ radujemo svemu što nas očekuje u vrtićkoj 2018./2019. godini.
Jasna je uloga porodice kao ključnog faktora u životu deteta. Neophodno je da postoji otvorena saradnja na relaciji roditelj –vaspitač, kako bi i očekivanja i mogućnosti bile transparentne, i kako bi udruženo delovali ka maksimizaciji ostvarivanja potencijala svakog deteta po-na–osob. Kako bi rezultati rada sa detetom bili najbolji mogući, kontinuirana saradnja porodice i vrtića je neophodna za pravilan razvoj i napredovanje deteta, a istovremeno doprinosi i razvoju roditeljske uloge i unapređivanju rada vaspitača, koji svojim angažovanjem čine da boravak dece u vrtiću bude siguran, prožet igrom, edukativan i zabavan.
Ove radne nedelje organizovali smo redovne roditeljske sastanke. Ciljevi roditeljskih sastanka su raznoliki od upoznavanja roditelja sa organizacionim ili vaspitno-obrazovnim novinama u radu vrtića, preko zajedničkih ideja, investicija i projekata za unapređenje uslova za boravak dece u vrtiću, poboljšanje realizacije vaspitno-obrazovnog rada, raznovrsnih mogućnosti za slobodnu i usmerenu igru i sl.
Govorilo se i o režimu dnevnih aktivnosti, kodeksu ponašanja, programu vaspitno – obrazovnog rada, adaptaciji nove dece, inovacijama koje uvodimo osluškujući želje, potrebe i mogućnosti dece.
I ove godine u okviru boravka dece u vrtiću organizujemo više kreativnih radionica kroz koje se deca igraju i kroz zabavu edukuju, stiču nova znanja, veštine, šire vidike i razvijaju kreativan način mišljenja i delovanja.
Na čelu sa direktorkom Vesnom Lazić Kreativni tim “Pinokio” obratio se roditeljima prognozirajući još jednu u nizu sjajnih godina za naše Pinokijevce, vaspitačice starije grupe Kreativne radionice “Pinokio”: Ružica Aleksic i Marija Maksimović, vaspitačice mlađe grupe Kreativne radionice “Pinokio”: Mirjana Živanović, Marija Andrić i Verica Polić.
IJ PU “Milica Nožica”, vaspitači predškolske grupe 1: Vesna Lazić i Anka Radivojević,
IJ PU “Milica Nožica”, vaspitači predškolske grupe 2: Tamara Raičević i Suzana Jakovljević.
Kreativne radionice jesu ono po čemu je “Pinokio” specifičan i na šta smo jako ponosni.
Ove godine deci je omogućeno pohađanje sledećih radionica:
– Engleski jezik i Dečija književna čajanka koje već nekoliko godina u nizu uspešno sprovodi Master profesor Jovana Milovanović,
– Muzičku radionicu vodi već drugu godinu za redom, sa zapaženim rezultatima naš muzički pedagog Mina Avramović. U okviru muzičke radionice deca se mogu opredeliti za pohađanje hora, za individualne časove klavira ili za oboje,
– U “Pinokiu” negujemo religiju, deci je omogućeno da pohađaju versku nastavu koju vodi ?
– Novitet ove godine jeste školica za decu pod nazivom “Kroz igru u svet računara” koju na deci primeren i kreativan način vodi predavač spec. str. ing. računarstva Darko Radivojević.
Roditelji su se u velikom broju odgovorno odazvali pozivu na saradnju. Sastanke je otvorila predsednica Udruženja “Anđeli čuvari”, Vesna Lazić koja je u svoje ime i u ime kolektiva poželela dobrodošlicu roditeljima, najavila nove projekte i poželela uspešnu saradnju za narednu školsku godinu 2018./2019. kako deci, roditeljima i saradnicima. Otpočinje nova edukativno zabavna avantura, a početke volimo svi, pa neka nam je sa srećom!
Fotografije koje prilažemo dočaraće atmosferu sa sastanaka! Srdačan pinokijevski pozdrav!
Kreativni tim “Pinokio”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *