Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Dogadjaji


4

Završna priredba IJ predškolske grupe Pinokio

20. jun 2018. godine u Kreativnoj radionici Pinokio bio je poseban, svečan! Danas, u našem dvorištu ukrstila su se sećanja, uspomene, navirale su emocije! Održana je završna priredba predškolske grupe “Pinokio”, IJ PU “Milica Nožica”.
Okupili su se roditelji naše dece, onih koji su odgovarali na pitanje: “Šta se desi kad se vrtić preraste”. Došle su i bake i deke i ujne i strine, svi dragi da podrže mališane koji kreću u novu životnu avanturu. Priredbu predškolaca podržali su svojim prisustvom i čelnici PU “Milica Nožica”.
Na samom početku, prisutne je pozdravila predsednica Udruženja “Anđeli čuvari”, njihov vaspitač, Vesna Lazić uputivši tople i emotivne reči kako to i uvek čini u svom ophođenju prema deci kojoj posvećuje svoj rad i život.
Deca su prikazala lep, sadržajan program, recitovala pesme o drugarstvu. Pevala su pesmu „Doviđenja, dragi vaspitači“, pesmu “Drugarstvo”, izveli su nekoliko interesantnih skečeva, pokazala su šta sve znaju, i šta su naučila od svojih vaspitača Vesne Lazić i Anke Radivojević.
To su njihova deca, vaspitačice su ih čuvale kao rođenu… Brinule su da budu čista, sita, da nauče što više, da budu drugari, lepo vaspitani… Da od njih naprave ljude. Naučili su da se vole.Vaspitačice su im napravile prigodne kape, kao za prave maturante, a i diplome, za „diplomirane predškolce“, kako to dolikuje u ovako svečanom činu.
Zahvalnost vaspitačicama uputili su roditelji dece, priredivši zanimljivo iznenađenje! Zahvalili su se na svemu što su naučile decu i šta su dale u procesu njihove transformacije od vrtićke dece do stasalih školaraca. Deca su sa vaspitačicama provela predivne godine, naučila su mnogo lepih stvari. Roditeljska zahvalnost je beskrajna. Zahvalni su vaspitačima za svu ljubav i osmeh, koji su pružile. Deca sada kreću novim korakom, porasla su, mnogo toga vrednog su od vaspitača naučila, imaju dobru osnovu za dalji život.
Suze nisu izostale, da li od sreće, od ponosa… vaspitačice su dale sve što su mogle da decu vaspitaju što je bolje moguće. Toliko su decu naučile, i znanju, i svim pravim ljudskim vrednostima, da je to nešto što prevazilazi okvire standardnog.
Deca sa sobom nose divna iskustva iz vrtića. Pamtiće događaje zahvaljujući vaspitačicama koje su se posvetile deci na najbolji način. Pažnja, briga, ljubav, razumevanje, tolerancija, to su vrednosti koje su deca ponela odavde, iz svoje čarobne kuće! Posvećeni vaspitači razvili su kod dece kreativnost i samopouzdanje, i mnoge druge vrline.
Naši divni Pinokijevci, ova sjajna deca će uskoro otići iz obdaništa, polaze u školu. Kud koji, svako na svoju stranu, u drugi svet, u drugačije okruženje. Tamo će steći nove drugare. Ipak, stare, one iz vrtića, neće zaboraviti. Tu se razvijaju prava iskrena osećanja i prijateljstva! Ona koja traju zauvek!
Našoj deci želimo vedro nebo i svu sreću u novim životnim plovidbama, kada im bude trebala sigurna luka znaju gde kompas treba da okrenu, ka svojoj čarobnoj kući “Pinokio”!
Magiju današnje priredbe doživećete kroz niz fotografija koje vam šaljemo!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *