Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Dogadjaji


4

Gradski trg – manifestacija “ Predškolci Valjevu „

Tradicionalna manifestacija „Predškolci Valjevu“ održana je i ove 2018-e godine na Gradskom trgu. Učestvovali su mališani iz svih vrtića, među njima i predškolci Kreativne radionice „Pinokio“ Valjevo, IJ PU „Milica Nožica“, uz podršku svojih vaspitača Vesne Lazić i Anke Radivojević.
Deca i vaspitači su bili izuzetno vredni o čemu svedoči sadržajnost, lepota i bogatstvo prikazanog programa. Budući školarci, mnogobrojnoj valjevskoj publici predstavili su se sa čak 20 pripremljenih, scenskih tačaka. Deca Kreativne Radionice Pinokio odigrali su plesnu koreografiju „Indija“.
Indija je zemlja raznolikih kultura i tradicija. U zavisnosti od religije, podneblja i lokalnih običaja, plesovi Indije su se vremenom razvijali kreirajući tako nepregledan broj stilova i fuzija.
Kreativna radionica Pinokio, veoma profesionalno je pristupila zadatku da deca upoznaju kulturu Indije i kroz ples, temeljno se pripreme da dočaraju lepotu plesa i kulture ovog dragulja Azije.
Sa svojim vaspitačima Vesnom Lazić i Ankom Radivojević, deca su vredno radila na usvajanju pokreta i uvežbavanju plesne koreografije, koju prati svojevrsan miks Indijskih numera:
1. „PREM RATAN DHAN PAYO’“
2. Panjabi MC – Mundian To Bach Ke
3. Panjabi MC – Jogi
4. Daler Mehndi – Tunak Tunak
gde su najzastupljeniji pokreti u kojima će deca prikazati stilove: Odisi, Gumar, Bolivud.
Elemente pomenutih plesnih stilova Indije, deca iz predškolske grupe „Pinokio“ imala su priliku da upoznaju, zavole.
Specijalno za ovu priliku, plesnu koreografiju postavila je za njih, Suzana Jakovljević, vaspitač i instruktor plesa, više godina unazad saradnik Kreativne radionice Pinokio.Svo prostranstvo Indije, mnogoljudnost, neobičnu kulturu, deca su prikazala kroz ples.
Kostimirani u najlepše odore karakteristične za ovu kulturu, reflektovali su radost kroz šarenolikost, divne materijale, sjajne ukrase.
Deca su dočarala kroz gracioznost, srčanost, intenzivnu emociju, lakoću pokreta,energičnost, okretnost, poletnost, sreću i veselje, multikulturalnost, oblikovanu kroz ples koji odiše lepotom istoka, lepotu različitosti i specifičnosti, ovog dragulja Azije – Indije. Mnogi su želeli da oponašaju pokrete, da nauče I zaplešu sa nama.
7. jun 2018. godine valjevci će pamtiti po veseloj muzici koja ih je zasigurno vratila bar na trenutak u najlepše kutke detinjstva. Pamtiće i po šarenim kostimima, neobičnim rekvizitima, razletelim, raznobojnim balonima, najviše po dečjim osmesima, podeljenoj sreći i opštem veselju u srcima svih prisutnih, jer ti, u očima odraslih, mališani već su krenuli velikim, neuhvativim koracima ka odrastanju i samostalnosti.
Naši mali biseri sijali su najsjajnije! Pokazali su da su spremni za scenski nastup, da su ovladali muzikom i ritmom, pokretima, socijalizovali se, da su naučili kako je važno biti deo tima, funkcionisati u timu i uspostaviti dobru komunikaciju sa svojim saigračima uz sve to imajući dobru koordinaciju pokreta i održavati plesnu formaciju po planu i dogovoru. Zadatak nije bio ni malo lak ali Pinokijevci su se pokazali u najboljem svetlu. Motivisani i sa elanom spremni su za nove životne pobede sa visokim stepenom samopoštovanja i samopouzdanja. Na novim putevima koji se pred njima otvaraju želimo im svu sreću, a oni znaju da imaju nas koji smo na njih već beskrajno ponosni!
Sa vama ćemo podeliti album u kom ćemo čuvati uspomene na ovaj divan dan! Uživajte rezgledajući ga bar onoliko koliko smo mi uživali u ovom fantastičnom događaju !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *