Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Dogadjaji


12

Kreativna radionica Pinokio – ugledna aktivnost “ Muzikom oko sveta “ – Vrtić Zvončić 30.5.2018 god.

Putovanja, putovanja… Gde biste vi najradije putovali? Da li biste do Rusije, najveće zemlje na svetu u kojoj se igraju „Kazacok“ i „Kaljinka“.
Hteli biste možda u Češku gde im je istina važna. Možda do Afrike, gde su nacije duginih boja. Skoknuli biste i do Španije, jer španski se iz srca govori i zato ga svi vole. Ili ‘pak u Srbiju, gde se od davnina kaže:“Ko peva, zlo ne misli“.
Možda u Indiju, biser Azije, u kojoj se govori više od 1000 različitih jezika. Na put oko sveta danas su nas vodila deca!
30. maj, koji su mališani veselo iščekivali, jeste dan kada je realizovana ugledna aktivnost na temu:“Muzikom oko sveta“. Aktivnost je održana u okviru vrtića „Zvončić“. Učestvovali su vaspitači PU „Milica Nozica“ i deca svih vaspitnih grupa, među njima i IJ predškolska grupa „Pinokio“, sa svojim vaspitačima Vesnom Lazić i Ankom Radivojević. Podršku im je pružila i Suzana Jakovljevic, vaspitač, instruktor modernog plesa.
Danas je „Zvončić“ bio globalni centar, možemo reći, svojevrsne simbioze svetskih kultura, običaja, muzike, lepote pokreta, ritma iz svih krajeva sveta, centar ljubavi, ponosa, lepote dečjih postignuća! Mi smo bili ponosni na svu decu, jer su upriličili fantastičan događaj koji će svima ostati u divnim uspomenama. Pinokijevci su na podijumu za igru dali sve od sebe i više od toga! Prezentovali su zemlju Indiju i verno dočarali temperament indijskog naroda. Srčano su pokazali sve što su učili, i na čemu su vredno i predano radili, negujući dobar timski duh i zajedništvo.
Ubrali smo brojne pozitivne kritike od koji bismo izdvojili složenost koreografije, raznovrsnost ritmova i pokreta, samostalnost u izvođenju plesne tačke, lepota i usklađenost kostima… i mnoge komplimente koje smo skromno prihvatili.
Ovo je onaj sjajan period godine, period koji je bogat priredbama, predstavama, ovo je vreme kada se jasno vide produkti vrednog kontinuiranog rada sa decom, decom na koju smo ponosni! Dok nestrpljivo čekate da čujete o novim postignućima, zavirite u foto album koji će vam preneti magiju ovog veselog, muzičkog putovanja kroz svet u kojem su naši Pinokijevci Indijci zaista uživali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *