Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Dogadjaji


1

Slava Grada Valjeva – Pinokijevci u duhovnoj litiji kroz grad

Danas, 28. maja 2018. godine praznuje se pravoslavni praznik Druge Trojice – duhovni ponedeljak, slava Grada Valjeva.
Članovi Udruženja „Anđeli čuvari“ Valjevo, deca iz Kreativne radionice Pinokio i IJ PU „Milica Nozica“, predškolska grupa Pinokio, sa svojim vaspitačima i veroučiteljima uzeli su učešće u jednom tako važnom religijskom događaju.
Prisustvovali su Svetoj arhijerejskoj liturgiji u Hramu Vaskrsenja Hristovog. Tom prilikom, celivali su mošti jednog od najpoštovanijih pravoslavnih svetitelja, Svetog Nektarija Eginskog koji je donet na blagoslov iz manastira Tumane kod Golupca.
Mošti Svetog Nektarija, za koje se veruje da isceljuju od najtežih bolesti, iznete su posle Svete liturgije, kada su vernici imali priliku da im se poklone, i tada se čitaju molitve za ozdravljenje, dobro zdravlje.
U velikom broju vernici su došli na poklonjenje moštima čudotvorca. Mnogobrojna su svedočenja o čudesnim isceljenjima koja su se desila.
Nakon liturgije, otpočela je Duhovna litija ulicama grada. Sindjelicevom, kroz Karađorđevu preko Ul. Vojvode Mišića, deca su ponosno, na čelu kolone išla ka Crkvi Pokrova Presvete Bogorodice. U porti crkve, deca su uhvatila trenutak za predah. U daljem protokolu, usledilo je lomljenje slavskog kolača i urezivanje zapisa, obraćanje gradonacelnika dr Slobodana Gvozdenovica i prigodan kulturno umetnički program.
Izvolite pogledati u naš foto album, niz fotografija približice vam, za sve nas, ovaj duhovni, svečani događaj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *